Et nytt smittetilfelle fredag ettermiddag

– Det er en oversiktlig situasjon, sier ordfører Monica Nielsen.

Alta-ordfører Monica Nielsen (Ap). I bakgrunnen kommunalleder John Helland (t.v), kommuneoverlege Ingunn Heggheim og rådmann Bjørn Atle Hansen.  Foto: Tom Skoglund

New Articles

Fredag ettermiddag kan ordfører Monica Nielsen meddele at det er kommet et nytt smittetilfelle i Alta kommune.

– Smittetilfellet har forbindelse med det utbruddet vi har hatt i Alta den siste uken. Det er en person som har vært i karantene fordi vedkommende har vært nærkontakt, og nå har fått påvist smitte.

Oversiktlig situasjon

Samtidig sier Nielsen at smittesporingen rundt personen er avsluttet.

– Det er ingen nye nærkontakter rundt dette tilfellet, og det er en oversiktlig situasjon med ukomplisert smittesporing rundt den smittede.

Åpen koronatelefon i helga

Nielsen påpeker at det både lørdag og søndag mellom klokken 10-12 vil være mulig å ringe koronatelefonen(913 90 344) og at teststasjonen er åpen søndag fra 13-15.

– Dersom man har symptomer ber vi om at folk ringer mellom 10-12 for å sette seg opp til testing på søndag.

Flere vil i løpet av helga bli sjekket ut av isolasjon i Alta kommune, da de har gjennomført isolasjonstiden og blir definert som frisk, men kommunen er fortsatt forberedt på at det kan komme nye positive svar.

– Vi har en netto nedgang på antall personer i isolasjon, hvis ingenting nytt skjer i løpet av helga. De tilfellene som har kommet den siste tiden har vært veldig oversiktlig, forklarer Nielsen.