Koronatilfelle i Rovaniemi

Symptomfri barn testet positivt for Covid-19. To dager før hadde barnet vært i lekeland.

illustrasjonsbilde  Foto: STIAN LYSBERG SOLUM

New Articles

I Rovaniemi ble et tilfelle at Covid-19 påvist hos et asymptomatisk barn den 10. juli. Barnet hadde vært på lekelandet HopLop 8. juli i tidsrommet fra klokken 11 til 15. Ifølge den finske avisen Lapinkansa har flere blitt satt i karantene.

– For å forhindre ytterlige smittetilfeller er flere satt i karantene. Vi ønsker å forhindre mulig spredning av viruset, fortalte sjefsinfeksjonsansvarlig ved Lappland sykehusdistrikt, Markku Broas til Lapinkansa.

Manglende kunderegister

I løpet av onsdagen var totalt 215 kunder innom HopLop. Det er derimot ikke kjent hvor mange av de besøkende som var der i samme tidsrom som barnet.

– HopLop har ikke et kunderegister, og de som var tilstede på samme tidspunkt som barnet kan derfor ikke kontaktes. Nå jobber vi med å nå disse menneskene gjennom offentlig informasjon, fortalte Broas til Lapinkansa.

Altaposten har ikke lyktes i å få kontakt med HopLop i Rovaniemi.