Nettet forsvant: – Kan skyldes menneskelig feil, sier dekningsdirektøren

Nødnettet, bredbånd, mobilnettet og fastnettet ble slått ut i flere kommuner i Finnmark i går.

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.  Foto: Tom Skoglund

New Articles

Nødnettet, bredbånd, mobilnettet og fastnettet er ble slått ut i flere kommuner i Finnmark i går. Også deler av nødnettet ble rammet av det som man først antok var et brudd på sjøfiberkabelen i Gjesvær og et fiberbrudd mellom Vadsø og Vardø.

Fikset opp i kabelbrudd

Situasjonen var lenge uavklart for flere kommuner i østfylket som mistet internett, telefoni, mobil og nødnett fredag kveld.Lørdag formiddag sier dekningdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, til NRK Finnmark at det var trolig en menneskelig feil bak bruddet i mobil- og bredbåndsnettet i Øst-Finnmark fredag ettermiddag og kveld.

Telenor trodde først det var brudd i en fiberkabel, men det viste seg at feilen lå på sentralen i Vardø. Den lot seg rette på få minutter da den først ble oppdaget, sier han til kanalen.