16. oktober kommer komikeren til Alta Kultursal med «Mann (44)». Det er 15 år siden sist han var i Alta og Tufte Johansen forteller at han gleder seg stort til gjensyn med byen.

  – Hva handler showet om?

– Bakgrunnen til forestillingen begynte med en historie jeg leste. Den handlet om en massemorder som på «jobb» bare tok livet av hvite menn i 40-årene fordi de ofte ikke ble meldt savnet. Den historien ga meg inspirasjon til å lage et show om oss menn. For selv om vi kan være ganske så sjefete, så er vi også litt usynlige i hverdagen. Jeg tar utgangspunkt i meg selv, så det er en veldig personlig forestilling. Det handler dog ikke om at jeg har en 40-årskrise og jeg påpeker at det ikke er en slags bitter forestilling. Den handler om hverdagslige saker og ting som alle kjenner seg igjen i. Kort oppsummert en klassisk standup-forestilling hvor målet er å få publikum til å le hele tiden, sier Tufte Johansen, som har hatt overraskende suksess med showet:

– Planen var opprinnelig å spille 29 forestillinger, men nå har jeg fremført showet 225 ganger, så det har gått veldig bra.

Han påpeker at forestillingen passer for begge kjønn, tross navnet.

– Det kommer både kvinner og menn i alle aldergrupper, og jeg opplever at begge kjønn ler like mye. Det er også det som er målet, at publikum skal le hele tiden og at alle er veldig glade når de går ut etter endt show, sier komikeren.

Håper på fiskedøgn

Alta er en av de siste plassen hvor forestillingen skal fremføres og Tufte Johansen sier han ergrer seg litt over tidspunktet for Alta-besøket.

– Da jeg fikk forespørsel om å komme til Alta som er den nordligste plassen og en av de siste plassene showet skal spilles, så kunne jeg ikke si nei. Jeg har bare gode minner fra Alta etter besøket mitt her for 15 år siden. Den gang var jeg på fisketur i Altaelva og jeg drømmer om å få fiske i den flotte elva deres flere ganger. Men, jeg har ikke blitt invitert på nytt, så jeg har kanskje gjort noe feil. Det er også litt irriterende at jeg kommer til Alta utenom fiskesesongen, ler komikeren som er en ihuga fluefisker.

Lokale stikk

I standup-showet tar han opp ulike saker som mammablader, islam, hærverk, kvinner, diffuse muskel- og skjelettlidelser og bark fra Plantasjen.

Men komikeren lover å også tilpasse forestillingen saker som opptar lokalbefolkningen.

– Jeg skal lese Altaposten masse før jeg kommer slik at jeg er litt oppdatert på hva som skjer hos dere, for jeg skal også tilpasse innholdet med noen lokale saker som dere er opptatt av. Det lille jeg vet nå er at dere er opptatt av lakseoppdrett og lakselus, så kanskje er det en av tingene jeg skal ta opp, sier Tufte Johansen.