Sisa bød på velsmakende og annerledes fiske- lunsj til vgs-elevene.

Med fiskeråstoff fra Altas tre oppdrettselskaper og en fiskehandler på  Sørøya kunne elevene ved Alta videregående skole forleden nyte godt av et gratis måltid med både sunn og - for noen - utradisjonell mat. Laks og sei var råstoffet som det ble lagd taco av og det var ingen som grein på nesa over denne kombinasjonen.

Litt annerledes

Tacosausen og grønnsakene var omhyggelig tilberedt og kuttet av elevene ved kokk- og servitørlinja ved Alta videregående skole. Elevene fra VK1 og VK2 deltok i både tilberedning og servering.

Geir Kåre Henriksen fra Sisa var koordinator for dette matstuntet, der hovedideen var å mette lunsj-sulten til 1.100 videregåendeelever med noe «alle» har et forhold til: taco.

– Taco er noe alle liker og med de råvarene vi har tilgjengelig kan man få et godt resultat, enten man bruker reinkjøtt, torsk, sei eller laks. Denne gangen satset vi på laks og sei, og tilbakemeldingene var helt i toppklasse. Så elevene som lagde til dette store måltidet får masse kred for innsatsen, sier Sisa-kokk Henriksen.

God smak

– Det er en kjennsgjerning at elevene klarer læringsdagen bedre når de har fått i seg sunn og riktig mat som skjerper konsetrasjonen. Det er grunnleggende viktig med sunn mat og variert kosthold, derfor bestemte vi oss denne gangen for å servere fiske-taco, som en litt annerledes lunsjrett, sier Geir Kåre.

Troy Tangen var en av vgs-elevene som sa seg godt fornøyd med fiske-tacoen:

– Dette smakte rett og slett godt, selv om det var annerledes sammenlignet med vanlig taco, sa Tangen.

Lunsjserveringen ble iscenesatt blant annet for å rette en takk til alle i næringslivet som har støttet Sisa kultursenter og de mange som etter hvert har skapt sin egen virksomhet i regi av kultursenteret.

Catering fra Sisa

En av kokkene fra Sisa som deltok under fisketaco-jobben, er Igor Litvinjuk, opprinnelig fra Tallinn i Estland. Han har treårig kokkeutdanning fra hjemlandet, noe han flyter på når han har startet egen cateringvirksomhet med base i Sisa-kjøkkenet. «Simalango» som Igor kaller firmaet sitt, er en spiss 70 meter høy fjelltopp i Kvænangen. Det knytter seg en myte rundt fjellet om hvordan øyene i Kvænangen ble til.

– Jeg går tur dit hvert år, 10 timer frem og tilbake. Fjellet inspirerer meg, sier estlenderen. Han tilbyr mat til julebord, firmafester, bursdagsfeiringer og annet.

– Julebordsmaten som vi tilbyr, er både tradisjonell julemat med ribbe og pinnekjøtt, men tilbyr også ulike typer koldtbord, med europeisk, arabisk eller med asiatisk vri.