Alta IFs herrelag i fotball reiste ubeseiret i 2. Divisjon ned til Moss på lørdag. Den statistikken røk derimot på søndag.

Kontringer og cornere

Moss FK startet knallsterkt, og satte virkelig standarden da Mads Ryghseter headet inn 1-0 på en corner etter bare 3 minutter spilt. Ingen av lagene fikk til noe særlig mer enn halvsjanser resten av omgangen. Moss skapte derimot litt mer enn Alta, og var svært farlige på cornere. Alta fikk derimot ikke til noe spesielt på sine dødballer.

Andre omgang startet i samme spor som den første omgangen sluttet, og ingen av lagene virket spesielt kvasse de før det var spilt 53 minutter. Da smalt det nemlig for begge lag.

Etter 53 minutter scorte Fabian Stensrud Ness på en corner, og doblet med det hjemmelagets ledelse. Det resultatet sto derimot ikke lenge etter som Håvard Nome utlignet med et flott langskudd bare tre minutter senere. Plutselig var kampbildet et helt annet, og Alta var plutselig det sterkeste laget de neste 20 minuttene. Moss var ikke ufarlige på kontringene sine, og Alta slet spesielt med å håndtere Fabian Stensrud Ness. Det var derfor ikke noen stor overraskelse at Moss scorte kampens siste mål på en kontring signert av Fabian Stensrud Ness etter 80 minutter spilt.

Etter 3-1 så Alta ut til å bli frustrerte, og sluttminuttene ble preget av desperate langskudd og upresise pasninger. Thomas Torgersen fikk en kjempemulighet helt på slutten, men Moss-keeper Thomas Skjellin gjorde en sterk redning, og sikret at kampen endte 3-1. Alta IF har med det gått på sitt første serietap for sesongen, og Moss FK vant søndag sin første hjemmekamp i år.

Neste kamp

Alta IF har sjansen til å levere en bedre forestilling mandag 18. mai klokken 16:00. Da spiller de nemlig mot Strømsgodset 2. Kampen spilles i Finnmarkshallen.