– Da jeg kom i mål følte jeg meg utrolig frisk og var egentlig litt forbannet over at jeg ikke var lengre frem da toget gikk, men etter å ha tenkt meg om er jeg strålende fornøyd med sjetteplass 18 sekunder bak vinneren. Resultatet ble også lagt merke til av andre og jeg er blitt kontaktet av noen team, men selv om en snøball har begynt å rulle har jeg selv kun fokus på sprinten i Drammen til uka. Så får vi heller se hvilken vei man skal gå etter det, sier overraskelsesmannen fra Talvik.

Også brilleprodusenten Oakley tok kontakt da de hørte at han snudde halvveis ut i løpet for å hente brillene han mistet.

– Jeg kjøpte brillene på torsdag og vurderte en stund før jeg fant ut at jeg ikke hadde råd å la de ligge. Så jeg snudde, men gikk meg raskt opp til ledergruppa igjen. Oakley tok kontakt og det blir spennende å se hva som kommer i postkassa, sier Nygaard som fikk mange premier med seg fra Sverige.

– I tillegg til 10.000 svenske kroner fikk jeg noe klær, en kniv, et dusjsett og en elektrisk tannbørste, sier Nygaard som slo løpere som Eldar Rønning, Øystein Pettersen, Jørgen Aukland og Simen Østensen.

– Jeg hadde mange legender bak meg noe som gjør prestasjonen enda artigere, avslutter han.

Løpet ble vunnet av kirkensingen John Kristian Dahl foran Johan Kjølstad og Jørgen Brink.