Fredag klokken 17.00 ble de første kampene i 2023-utgaven av Altaturneringen blåst i gang i Altahallen, Finnmarkshallen og BUL-hallen. I løpet av de neste par dagene skal det spilles hundrevis av aldersbestemte håndballkamper, og det hele avsluttes med finalekamper i Aulaen på søndag.

Tidligere år har mange av kampene under Altaturneringa blitt streamet via Mediehuset Altapostens plattform, til stor glede for familie og venner av de som ikke har noen mulighet til å være i Nordlysbyen denne helga.

Arrangørklubben Alta IF har hele 50 lag med i årets turnering. Foto: Karl Eirik Steffensen

Men fra og med fredag 13. januar innførte Norges håndballforbund ny aldersgrense for strømming av breddeidrett. Der den nedre aldersgrensen tidligere var 13 år, er den nå hevet til 18 år. Dette betyr at Altaturneringa ikke får mulighet til å vise aldersbestemte håndballkamper direkte via Mediehuset Altaposten.

– Vi beklager dette på det sterkeste og har lagt hodene i bløtt sammen med Mediehuset Altaposten for å finne ut hvordan vi kan løse denne utfordringen på en annen måte. Foreløpig har vi ingen konkret løsning på dette, forteller turneringsledelsen.

Det var ingenting å utsette på humør og spilleglede i turneringens første kamper på fredag. Foto: Karl Eirik Steffensen

I stedet for streaming vil det bli formidlet god, gammeldags radiolyd fra turneringen. På lørdag blir det turneringsradio fra 10.00 til 18.00 på Radio Alta og Altaposten.no. På søndag blir det sending fra alle finaler med kommentatorer.

Altaposten vil også legge ut artikler og bilder av det som skjer i hallene lørdag og søndag. A-sporten ønsker alle involverte lykke til med turneringen.