LEGGER KABAL: Offroad Finnmarks kontorsjef Conny Graumann jobber på spreng for å få på plass nok dugnadsfolk til årets ritt. Spesielt på den korteste distansen trenger arrangøren litt hjelp fra lokalbefolkningen. Foto: Karl Eirik Steffensen

- Vi har mange ildsjeler som stiller trofast opp, men i år har vi opplevd en voldsom økning i antall deltakere. Det betyr at vi trenger flere frivillige, og så langt har det vist seg vanskelig å få napp hos altaværingene. Vi jobber hardt og satser på å rekruttere minst 30 nye dugnadsfolk de nærmeste dagene, kommenterer kontorsjef Conny Graumann i Offroad Finnmark.

To dagers "jobb"

Hun håper at dagens artikkel i lokalavisa kan bidra til å øke interessen blant folk. Offroad Finnmark har et frivillig-møte på Høgskolen klokken 19.00 i kveld. Graumann oppfordrer alle som kan tenke seg å hjelpe arrangøren et par dager om å komme på dette møtet.

- Det er ikke snakk om voldsomt mye arbeid, men vi trenger flere folk på hvert sjekkpunkt, spesielt de første dagene rittet pågår. Det er i 300-klassen deltakelsen er størst, så vi snakker kun om utplassering på de ulike sjekkpunktene lørdag og søndag. Natt til mandag er de siste deltakerne i denne klassen kommet i mål. Vinnerne er ventet inn allerede søndag formiddag, forteller hun.

Ulike arbeidsoppgaver

På kveldens møte vil de frivillige få svar på alle spørsmål rundt deres arbeidsoppgaver underveis. De vil også få utdelt t-skjorter og slikt.

- Vi har totalt 14 sjekkpunkter i årets løp, og vi forsøker i stor grad å rekruttere lokale folk. Men vi trenger vi påfyll her og der. Det handler om å få lagt forholdene best mulig til rette for utøverne på de enkelte sjekkpunktene, og da er vi avhengige av å ha bra med frivillige på hvert eneste stopp. Jeg tror også vi trenger noen flere sjåfører, folk i sekretariatet og ved målgangen i sentrum, sier Graumann til Altaposten.

Hektiske dager

Kontorsjefen legger ikke skjul på at hun og sine kolleger i Offroad Finnmark har hektiske dager.

- Det går i ett akkurat nå, og det blir lange arbeidsdager. Men at vi ikke har full kontroll er egentlig en ganske bevisst strategi fra vår side. Det er ferietid, og ved å sette opp listene nå slipper vi stadige endringer. Vi er nødt til å ha litt is i magen på dette området, forteller Graumann.

Å få på plass de siste frivillige er altså det eneste som mangler før alt er klappet og klart for 2011-utgaven av ekstremrittet over Finnmarksvidda.

- Vi håper at vi allerede i kveld kan få kabalen til å gå opp. Det hadde vært utrolig moro. Møt opp på Høgskolen og bli en del av vår fantastiske dugnadsgjeng, smiler Graumann avslutningsvis.