Fjorårsvinnerne Stein Joks og Per Torleiv Ravna fra Tana blefristet til å stille til start også i årets ritt da de så at gode «søringer»skulle delta. Det ventes at den sterke Tana-duoen vil få hard kamp om seieren avblant andre Jan Stefan Hartz Repshus og Kjell Arild Lihagen på laget HedmarkTerrengsykkel.

Burfjordingen Daniel Boberg Leirbakken, som sykler med Nordlysbyen sykkels Stig Misund, sa også før start at de sykler for å vinne.

Også russisk/finske Denis Kabanen og Dani Härginen ønskerå blande seg i teten og da de passerte Jøraholmen om lag tre kvarter etterstart hadde de fire lagene følge av Troms-laget Team GT, Andreas Setting ogEinar Bjørn, samt Team DnB, med Sven Tore Nilsen og Alf Christian Losvar.

Per Kåre Jakobsen, Trygve Nygård og Håvard F. Olsen i TeamGlød var heller ikke langt bak de fremste lagene. Bak dem var det derimot blitten luke til lag nummer åtte.

Lagene vil returnere til Alta etter en sløyfe på knappefem mil og første lag er ventet inn like over klokken 20.00 i kveld.