Klubbens volleyballgruppe lever i beste velgående selv om de ikke har lag i seriespill. Flere av de tidligere A-lagsprofilene gjør en viktig jobb som trenere, og det fokuseres nå mer på rekruttering enn å stable et seniorlag på beina. Det nyter en del barn og unge godt av. Hver onsdag møtes de ulike puljene til trening og spill i Høgskolehallen, og Altaposten fulgte denne ukes økt fra sidelinja. Lystbetonte øvelser og mye moro var stikkordet for treningen.

– Vi har holdt på i fire år, og det er morsomt å se den positive utviklingen. Men selv om den yngste gruppa, som er for de som er mellom 11 og 14 år (6.- til 8. klassetrinn), blir stadig bedre har vi god plass til flere spillere. Dette er et åpent tilbud for alle i denne alderen. Man lærer utrolig fort, så det er ikke nødvendig med inngående kunnskap og ferdigheter for å være med. På denne treningen deltok to jenter som aldri har vært her før. Og gangen før der hadde vi også en nybegynner. Alle er hjertelig velkommen, fastslår trener Heidi Mathisen.

Volleyball har i Alta vist seg som et tilbud som først og fremst tiltaler jenter. Da A-sporten stakk innom var det ikke en eneste gutt som spilte sammen med de i den yngste gruppa.

– Vi hadde med én gutt helt i starten, men han ble ikke med videre. I volleyball kan gutter og jenter lett spille sammen, og vi håper selvsagt at flere personer av begge kjønn stikker innom en trening eller to. Volleyball er fantastisk artig, smiler Mathisen, som ikke kan ta imot yngre spillere enn de som går i sjette klasse.

– Vi har dessverre ikke kapasitet til å ta imot spillerne som er yngre enn 10-11 år. Interessen har vært der, men vi er ikke en spesielt stor gruppe og det er vanskelig å dele oss opp i for mange alderstrinn. I tillegg til 6.- til 8. klasse har vi en egen trening for de som er 15 år og eldre. Vi trener 90 minutter én gang i uka, så volleyball er fullt mulig å kombinere med andre idretter, sier hun.