KOSER SEG: Jørund Greibrokk stortrives med deltakerrekord i årets utgave av Offroad Finnmark. Han gleder seg til å sende 140 deltakere ut på en storartet og kraftanstrengende langtur over Finnmarksvidda. Foto: Jon Vidar Bull

Siden oppstarten har Offroad Finnmark opplevd en voldsom økende interesse for det tøffe sykkelløpet over Finnmarksvidda. I 2009 var det totalt 33 deltakere som stilte til start. I fjor deltok 66 ryttere, og i år stiller totalt 140 utøvere på startstreken. Med 100 deltakere bare på den korteste distansen er den klassen fullbooket så det holder.

- Det er helt utrolig. Offroad Finnmark 300 har vært en ubetinget suksess, og 50 deltakende lag er en stor milepæl for oss. Vi har utviklet oss i perfekt tempo siden oppstarten, fastslår Jørund Greibrokk i Offroad Finnmark.

Økte antall lag

Han legger ikke skjul på at arrangørstaben har begynt å merke presset foran startskuddet 22. juli.

- Å ha ansvaret for 140 deltakere oppleves som litt stressende. Med flere utøvere på startstreken blir også antall frivillige mye høyere, så det er mange brikker som skal falle på plass. Men jeg håper og tror at vi har oversikt og kontroll over det som skal skje, smiler Greibrokk fornøyd.

Som nevnt føler han at utviklingen har gått helt etter planen.

- Egentlig skulle vi sette et tak på 40 deltakende lag i 300km-klassen i år. Men interessen var skyhøy, og da vi innså at vi klarte å håndtere ti ekstra lag økte vi til 50. Det er viktig at vi ikke vokser oss større enn vi har kapasitet til å klare, påpeker han.

Nytt eksperiment

Med 140 deltakere har Offroad Finnmark allerede passert storebror Finnmarksløpet. I årets hundeløp deltok 80 kjørere.

- Vi er veldig fornøyde med det vi har oppnådd så langt, men vi sysler fortsatt med mange spennende ideer som kan gjøre løpet bedre og større. I år skal fire lag teste ut et etapperitt over Finnmarksvidda. Dette er en konkurranseform som har mye større appell enn et sammenhengende terrengsykkelløp, og på sikt ser vi for oss 80 internasjonale lag på startstreken, forteller Greibrokk.

Det vil da bli snakk om et femdagersritt med fire overnattinger. Deltakerne vil følge deler av dagens 700- og 300-løype.

- Dette eksperimentet er innmari spennende. Et løp på fem etapper er perfekt for vanlige syklister, så dette er et konsept vi har voldsomt stor tro på.

Flere milepæler

Over 100 syklister i 300-klassen er en milepæl i Offroad Finnmarks historie. Også i 700-klassen kan Greibrokk & co notere en historisk begivenhet.

- I år deltar totalt 14 lag i den grommeste klassen. Syv av disse er internasjonale, og det er en stor milepæl for oss. Vi er veldig opptatt av å ha med lokale ryttere, men vi legger ikke skjul på at vi ønsker å bli mye større internasjonalt. Frem mot neste års ritt skal vi markedsføre oss mye tøffere i resten av verden enn vi har gjort tidligere, forteller en oppspilt Greibrokk.

Blant de startende finnes flere kjente syklister. Også en merittert langrennsløper stiller til start i året utgave av Offroad Finnmark.

- Vi er veldig fornøyde med at kjente utøvere som Geir Ludvig Aasen Ouren skal sykle i år. Vi har hatt med noen småkjendiser før, men dette er nok den mest profilerte utøveren utenfor sykkelidretten som deltar. Det er moro at rittet tiltrekker kjente idrettsnavn, smiler han.

Les mer i dagens papiravis!