Sesongens tre første renn i Skandinavisk cup ble arrangert på Lillehammer i helga. Alta-jentene Emilie Kristoffersen og Henriette Heitmann Mikkelsen stilte til start, og spesielt førstnevnte kan se tilbake på noen meget vellykkede dager i langrennssporet.

Det startet med sprint i klassisk stil på fredag. Konkurransen ble vunnet av Anna Dyvik, mens Lotta Udnes Weng og Kari Vikhagen Gjeitnes fulgte på andre- og tredjeplass. Emilie Kristoffersen endte på 13. plass og Henriette Heitmann Mikkelsen ble nummer 45.

Lørdag kapret Kristoffersen sin beste plassering i helga. På distansen fem kilometer fristil gikk hun inn til en meget sterk femteplass. Svenske Charlotte Kalla vant overlegent foran Ebba Andersson og Lotta Udnes Weng. Kristoffersen var bare to tideler bak Anna Dyvik på fjerdeplass, og hadde tre sekunder opp til Weng på den siste pallplassen.

Henriette Heitmann Mikkelsen endte på 37. plass.

Søndag var det 15 kilometer klassisk på programmet, og nok en gang var det Charlotte Kalla som var sterkest. Kathrine Harsem tok andreplassen - 6,5 sekunder bak Kalla. Ebba Andersson ble nummer tre. Emilie Kristoffersen leverte nok et godt løp og tok niendeplassen i dette rennet. Hun var bare et drøyt sekund bak Lotta Udnes Weng - som leder Skandinavisk cup sammenlagt etter de tre første rennene. Det betyr at Udnes Weng får friplass til Tour de Ski. Det gjør også Niklas Dyrhaug, som leder herreklassen sammenlagt.

– Det er kjempebra at vi har begge ledertrøyene i Skandinavisk cup etter helgas renn. Dermed får begge tilbud om friplass til årets Tour. Mens Lotta blir på mange måter ei lærejente i årets Tour de Ski, kan Niklas absolutt være med å kjempe i toppen, mener landslagssjef Vidar Løfshus.

Henriette Heitmann Mikkelsen fullførte ikke søndagens renn.