BULs skøyteveteran og ildsjel gjennom mange år, Kyrre Wisløff, gikk bort forrige uke. Wisløff var kjent som en humørspreder i skøyte- og idrettsmiljøet, og var også en av Altas beste syklister gjennom mange år.

Hans innsats for skøytemiljøet gjennom mange tiår er imidlertid mest kjent, både som utøver og ildsjel. I mange år var han en av Nord-Norges beste på isen, også i godt i voksen alder. BULs skøyteleder Jørn Tore Johansen forteller at savnet er stort.

– Det kommer som et sjokk. Det er sånn livet er, men han etterlater seg skikkelige dype spor på vekslingssida i isen. Vi er veldig berørt i skøytemiljøet, sier Jørn Tore Johansen til iFinnmark.

Kyrre Wisløff var den første til å snøre på seg skøytene på forvinteren, blant annet sammen med treniingskompis Kai Henning Skimelid. Før BUL-banen var klargjort har de vært i sving på eksempelvis Sierravannet.

Foto: TIDLIG PÅ ISEN: Kyrre Wisløff og treningskompis Kai Henning Skimelid fant speilblanke forhold tidlig. – Veldig, veldig trist at Kyrre er gått bort, sier Skimelid.

– Det er veldig, veldig trist. Ord blir fattige, sier Skimelid etter at treningskompisen gikk bort.

Wisløff var også kjent for sin interesse og sitt engasjement for Altaelva, som interessent og laksefisker.