Historisk ved at bygda Kviby for første gang stilte med et rent jentelag i myggklassen under BULs havbruksturnering lørdag. De er riktignok RIL-jenter og spilte i draktene til Rafsbotn IL, men denne gangen var laget uten Rafsbotn-jenter. Alle de seks jentene fra Kviby og omegn går på barneskolen på Kviby, men skal senere begynne på ungdomsskole i Rafsbotn.

– Jeg må bare få understreke at de spiller for RIL og er RIL-jenter, selv om de er fra Kviby og området rundt. Jentene er veldig interessert i fotball, og vi prøver å få det til så godt vi kan, sier fotballpappa Stig Gøran Hagen.

Vanligvis teller laget 10-12 jenter, der nesten halvparten er fra Rafsbotn, men tilfeldigheter gjorde at det i Havbruksturneringen ikke var noen med fra Rafsbotn.

Jentene er født i 2008 og 2009 og har spilt sammen i flere år, men det er første gang de stiller et rent Kviby-lag i en turnering.

SUNN DRIFT: – Det er positivt at tilbudet av mat som serveres på ulike sportsarenaer dreies i retning av sunnere alternativer enn det som tradisjonelt serveres på slike arenaer, sa Bengt Rune Strifeldt da han ga en sjekk på 60.000 kroner til BUL-leder Roy Håkonsen. Foto: Privat

108 lag stilte på Coop-banen, samtlige fra Alta. Sju klubber fra byen var representert i mygg- og miniklassene. BUL stilte for anledningen med nyinnkjøpt bane for 3er-fotball. Da kom nok overraskelsen på slutten av dagen godt med; Frp-politiker Bengt Rune Strifeldt hadde fått gleden av å dele ut 60.000 kroner til BUL, på vegne av Nærings-og fiskeridepartementet. Havbruksturneringen brukes til å profilere aktører innen havbruksnæringen. Grieg Seafood er hovedsamarbeidspartner for turneringen. Under turneringen står selvfølgelig mat av laks i sentrum.

– Det er positivt at tilbudet av mat som serveres på ulike sportsarenaer dreies i retning av sunnere alternativer enn det som tradisjonelt serveres på slike arenaer. Det at BUL gikk fra å servere et ferdig laksemåltid til å utfordre barna til å tilberede sitt eget måltid, er positivt. Barna tilegner seg kunnskap om sjømat og lærer å tilberede et sunt og smakfullt måltid. Det her er et godt tiltak, sa Strifeldt da han overrakte sjekken.