Serieleder i 1. divisjon, Bodø/Glimt, knuste Fredrikstad 4-0 onsdag og har ni poeng ned til nærmeste utfordrer i kampen om direkte opprykk til Eliteserien.

Det var ingen tvil om hvor poengene skulle på Aspmyra onsdag. Vegard Leikvoll Moberg ga Glimt ledelsen allerede etter ett minutt, og kaptein Trond Olsen økte til 2-0 før det var spilt ti minutter.

Fredrikstad kom til hektene og nektet hjemmelaget flere scoringer før pause, men i det 67. minutt satt nummer tre signert Ulrik Saltnes. Olsen ble kampens store spiller med to mål da han satte fastsatte sluttresultatet til 4-0 etter 71 minutter.

Ned til Start på annenplass på tabellen skiller det ni poeng. Start har én kamp til gode på serielederen.

Endre Kupen ble mildt sagt Florøs helt mot Mjøndalen. Den lokale spissen signerte seg like så godt for fire strake scoringer, før Oliver Rotihaug avsluttet scoringsfesten mot Mjøndalen med sin 5-0-scoring i det 63. minutt.

Tabelljumbo Arendal tok sin tredje trepoenger for sesongen mot nedrykkskonkurrent Jerv med 3-2 på bortebane. Arendal fikk en forferdelig innledning på kampen da deres keeper Anders Gundersen måtte bytte på grunn av et beinbrudd, men klarte å kjempe seg til alle poengene.

Elverum og Levanger spilte 1-1 etter at begge lag scoret fra straffemerket, mens Kongsvinger tok sin andre strake seier med 3-2 mot Åsane i Bergen. Erik Huseklepp scoret på straffe, men KIL tok alle poengene.