– Runa har tatt nivået utrolig kjapt. Hun trenger ikke mer enn én sesong i 1. divisjon. Lyn må rykke opp i år slik at Runa får spille toppseriefotball neste sesong, fastslår BUL-trener Odd Inge Johansen.

Lillegård ga BUL og seg selv en fantastisk avskjedsgave da KIL/Hemne gjestet Coop-banen lørdag kveld. 16-åringen scoret tre ganger og var høyst involvert i målet som KIL/Hemne-forsvareren Solfrid Vaagan Hofset satte i eget mål. Lillegård håper selv å kunne krone sesongen med opprykk for sin nye klubb.

FIKK BLOMSTER: Jarle Hjelmhaug takket på vegne av klubben Runa Lillegård for hennes bidrag i BUL-trøya. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Målet mitt er å spille i Toppserien, og jeg tror vi har en god mulighet til å klare opprykk med Lyn i år. Det blir selvsagt tøft, men slett ikke umulig. Vi har et godt utgangspunkt foran høstsesongen, understreker Lillegård, som trolig får sin første kamp i Lyn-trøya når Oslo-laget møter Fløya på bortebane om en knapp uke.

Hun synes det er trist å forlate lagvenninnene i BUL, men gleder seg til å ta fatt på et nytt kapittel i karrieren.

– Jeg får en annerledes hverdag med profesjonelle trenere på toppidrettsgymnaset. I tillegg har Lyn to veldig dyktige trenere som jeg ser frem til å jobbe sammen med. Det er en klubb som er kjempegod på spillerutvikling, så jeg gleder meg veldig til å komme i gang.

SISTE KAMP SAMMEN: Radarparet Runa Lillegård og Guro Bell Pedersen avsluttet samarbeidet på en god måte. Foto: Karl Eirik Steffensen

Hun satte kursen for hovedstaden søndag kveld, og hadde sin første skoledag ved NTG i dag.

– Jeg har hatt en veldig fin tid i BUL, og det var artig at vi kunne avslutte med en råsterk 5-0-seier. Det var veldig gøy både for lagets del og meg personlig. Det blir et fint minne. Å gå på et tap i min siste kamp for klubben hadde vært kjipt, sier Lillegård.

– Vi lyktes ikke helt med kampplanen de første 20 minuttene, men etter det synes jeg vi spilte veldig godt. Runa har vært en svært viktig spiller for oss, og hun vil bli savnet. Men jeg føler meg fortsatt sikker på at vi skal klare oss fint også uten henne. Vi har andre jenter som er kjempeklare for å fylle det tomrommet. Men det er klart at det vil merkes. Hennes prestasjon mot KIL/Hemne var helt utrolig, kommenterer en imponert Odd Inge Johansen.

MÅLFARLIG: Ida Sønvisen Suhr satte inn sitt tredje mål for sesongen da KIL/Hemne gjestet Coop-banen. Foto: Karl Eirik Steffensen