– Man merker godt at Gothia Cup er verdens største ungdomsturnering. De beste lagene holder et kjempehøyt nivå, og det gjør at det var ekstra stas å løfte pokalen etter finaleseieren. At jeg i tillegg ble kåret til finalens beste spiller var veldig kult, sier Runa Lillegård til A-sporten.

Scoret to mål i finalen

BUL-spilleren tar overgang til Lyn etter hjemmekampen mot KIL/Hemne lørdag 12. august. Lillegård tyvstartet karrieren i sin nye klubb under Gothia Cup, der hun bidro sterkt til at det ble en historisk seier i J18-klassen. Hun scoret blant annet to mål i finalekampen mot Eskilsminne IF. Hun banket inn utlikningen til 1-1 og var deretter sikkerheten selv fra ellevemetersmerket i straffesparkkonkurransen.

– Det var moro å spille finale på et så stort stadion foran så mange mennesker. Jeg var natulig nok litt nervøs, men det gjorde egentlig meg bare mer skjerpet og fokusert. Eskilminne scoret på et langskudd, og ledet 1-0 ved halvtid. Vi hadde en fin pauseprat, og var enige om å fortsette å spille vårt eget spill. Da ville sjansene komme. Jeg fikk driblet meg forbi et par forsvarere, og fra skrått hold satte jeg ballen nede i det lengste hjørnet. Dermed gikk kampen til straffesparkkonkurranse, forteller Lillegård.

– Vi måtte gjennom straffekonk også i semifinalen, og alle som skjøt der utenom én tok også straffe i finalen. Jeg scoret i semien, og fulgte opp med ny nettkjenning i finalen. Det holdt oss inne i fighten etter at vi bommet på første straffe. Heldigvis gjorde også motstanderne feil, og det var fantastisk deilig da vi satte inn den avgjørende scoringen. Å vinne Gothia Cup var en stor opplevelse, fastslår J16-landslagsspilleren.

Knalltøff kvartfinale

Til sammen ble det åtte kamper på fem dager for Lillegård og hennes lagvenninner. Etter å ha vunnet gruppa spilte Lyn hele tre kamper på torsdagen, der kvartfinalen mot Göteborgs DFF var den klart tøffeste.

– Vi møtte et sykt godt lag i kvartfinalen, men spilte en meget god kamp og tok vare på sjansene. Göteborg presset skikkelig på etter vi tok ledelsen. Til slutt kontret vi inn 2-0 og sikret avansement. Kvartfinalen var turneringens tøffeste utfordring for vår del, mener 16-åringen, som har latt seg imponere av kvaliteten og bredden på jentesiden i sin nye klubb.

– Siden Lyn også skal stille med lag i Norway Cup var det bare én annen A-lagsspiller som deltok i Sverige. Det sier litt om hvor god Lyn er på talentutvikling. På åtte kamper startet vi aldri med samme førsteellever i Gothia Cup, og likevel var det ikke noe svekket lag som løp utpå banen. Det gode arbeidet deres i ungdomsavdelingene gjør meg enda sikrere på at jeg har valgt rett, fortsetter hun.

I dag starter BUL oppkjøringen til høstsesongen. Lillegård blir værende i Alta til 7. august, og setter så kursen for NTG og Oslo. Men hun kommer altså tilbake altaturneringshelga for å spille en siste kamp for BUL før hun blir permanent Lyn-spiller.