I forrige uke ble det klart at Alta IF mister den talentfulle angriperen Frank Ailo Tangen til Nardo, som holder til i PostNord-ligaen avdeling 2. Tangen ble aldri enig med Alta IF om en proffkontrakt, og valgte derfor å prøve lykken lenger sør i landet.

– Det har gått bra på trening, og det var artig å få muligheten allerede på søndag. Dessverre ble det ikke poeng, men jeg synes at jeg klarte meg bra, sier Frank Ailo Tangen til A-sporten.

Mens PostNord-ligaen avdeling 1, der gamleklubben Alta IF holder til, har tatt ferie, gjenstår det fortsatt to serierunder for Tangen & co før de kan puste ut noen uker. Kommende helg møter Nardo serietoer Bryne på bortebane. Deretter venter bunnlaget Vindbjart på bortebane 15. juli. Nardo er for øyeblikket nummer tre i avdelingen.

TOPPSCORER: I fjor scoret Frank Ailo Tangen flest mål for rekruttlaget som rykket opp i Norsk Tipping-ligaen. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Jeg har ikke funnet leilighet ennå, men trives kjempebra og gleder meg til fortsettelsen. Jeg skal trene og forhåpentligvis spille kamper frem til fotballferien. Da drar jeg tilbake til Karasjok for å slappe av og lade batteriene. Når laget møtes til fellestreninger igjen 30. juli er jeg på plass med hele flyttelasset og klar til å finne meg enda bedre til rette, forteller 18-åringen.

Da Tangen debuterte mot Vidar kom han inn som spiss, men det er ikke der han aller helst vil spille.

– Jeg trives bedre på kantene, men det er mindre viktig for øyeblikket. Akkurat nå handler det om å ta vare på de sjansene man får, sier angriperen, som ser frem til å ta fatt på et nytt kapittel i livet.

– Dette er en ny start og ny mulighet for meg. Jeg håper og tror at jeg kan utvikle meg videre som spiller i denne klubben, og at jeg en dag er klar for å ta steget ytterligere opp i divisjonssystemet. Jeg har ambisiøse mål og skal jobbe hardt for å klare det, avslutter en offensiv Frank Ailo Tangen.