Den unge altaværingen har hatt en kometkarriere som biljardspiller, og lørdag toppet han det hele med førsteplass i norgesmesterskapet i 8-ball for juniorer.

Thomassen tok seg til finale, der han gikk fryktløs til verket og ledet 4-0 før finalemotstander Eirik Tonning Hatløy reduserte to ganger. Deretter var det ingen tvil om hvor seieren skulle havne. Alta-gutten viste styrke og vant til slutt 5-2. Dermed har Alta biljardklubb for første gang i historien en norgesmester i sine rekker.

– Det føles veldig bra å være Norges beste junior. Jeg fikk en bra åpning i finalen, men så slo nervøsiteten inn og han jeg møtte fikk inn et par fulltreffere. Men jeg tok meg sammen og avsluttet sterkt. Det var moro, sier en sliten, men fornøyd Simon Thomassen på telefon fra Lillehammer.

Han er fortsatt ikke ferdig. Det spilles også 9-ball, og Thomassen har en mulighet til å sikre nok et gull. Men da må han vinne alle de resterende kampene på søndag.

TRE VINNERE: Her poserer Simon Thomassen sammen med vinneren av U19 jenter, Nina Torvund og U19 gutter, Sajid Raheem. Foto: Miriam Thomassen

– Jeg har trent godt i forkant av dette mesterskapet og føler meg bra. Men akkurat nå er jeg rimelig utmattet. Det har gått stort sett i ett med kamper, og jeg har vel holdt på i nærmere 12 timer. Det tar på. Men jeg regner med at overskuddet er tilbake etter en god natts søvn, og da er det bare å gi full gass. Det blir tøft, for jeg møter tross alt de beste juniorene i landet. Men så lenge muligheten er der skal jeg gjøre mitt ytterste for å kapre nok et gull, forteller den nybakte norgesmesteren.

Mamma Miriam Thomassen har fulgt sønnen tett gjennom den hektiske NM-dagen, og hun kan skrive under på at lørdagen har vært knalltøff både fysisk og psykisk.

– Det har vært en slitsom, men samtidig utrolig spennende og innholdsrik dag. Han tapte ikke en eneste kamp i 8-ball, så det var en meget fortjent seier. Det var stort å se han løfte pokalen, sier Miriam Thomassen.

A-sporten kommer tilbake med mer i mandagens papir- og E-avis.