23. april har vært deadline for anleggsutvalget til BUL. I en måned har de ryddet Coop-banen til den historiske hjemmekampen mot Amazon Grimstad søndag. Snøen må vike for kunstgress og 15 centimeter med stålis har sakte, men sikkert blitt tvunget på defensiven. Så får jentene fikse nettkjenninger.

– Utrolig takknemlige

– Jeg kan love deg at vi har lagt merke til hva karene har styrt med. Jentene er utrolig takknemlige for det apparatet vi har rundt oss, ikke minst anleggsutvalget som har stått på døgnet rundt, sier BUL-trener Odd-Inge Johansen.

Han påpeker at de hele tiden har kommunisert ut at 70 prosent av formelen må tilskrives teamwork. Da utvider han horisonten og tenker på mer enn lagfølelse.

– Vi må tenke klubbfølelse. Det er brikker som må på plass for at dette skal være mulig, sier Johansen, som sier laget er klar for revansje etter tapet i sesongstarten. Nå vil de av hele sitt hjerte prestere for hjemmepublikum. Og karene i anleggsutvalget.

500 dugnadstimer

Det skal også spilles turnering i helga, men anleggsutvalget har siden 23. mars først og fremst jobbet målrettet mot søndagens kamp i allnorsk 1. divisjon. Jentene fortjener å spille på Breverud i Bossekop, mener de. Kravene på dette nivået er at hjemmekampene skal spilles på samme arena. Hadde de startet i Finnmarkshallen, hadde de blitt der. Sånn blir det ikke, selv om det fortsatt var en viss isfront på arenaen da Altaposten var på besøk tirsdag. Lagene skal slippe å trippe over snø og is når de løper inn på arenaen. Dessuten skal det være en sikkerhetssone på fire meter, slik kravene er utformet.

– Det har nok blitt 500 dugnadstimer på oss for å klargjøre banen. I fjor hadde vi til sammenligning 1000 dugnadstimer gjennom et helt år, inkludert vedlikehold og diverse. Spørsmålet er imidlertid om de store snømassene i år egentlig er normalen. Vi har hatt noen mildere vintere bak oss, men vi må ikke glemme hvor vi kommer fra, sier leder Hans Jørgen Andersen i anleggsutvalget. Med seg har han Steinar Eriksen, Asbjørn Henriksen, Gudmund Heitmann, Øystein Røsland, Kjell Sara, Harald Olsen og Dag Ove Andreassen. En staut gjeng som sjelden sier nei.

– Et fantastisk team. Du må få med at det sosiale er viktig. Vi møtes hver fredag for å ta en kaffe og legge en slagplan for hva som skal gjøres.  Det er trivelig, samtidig som innsatsen betyr veldig mye for barn og unge i Alta. Vi er ikke ungdom noen av oss, så det er viktig å rekruttere nye ildsjeler. De skal vite at dette er meningsfullt og trivelig, fastholder han.

Gode hjelpere

Han er full av lovord om hjelpende hender fra ulike kanter, både fra det offentlige og det private.

– Paul Tore Kristensen hos Kåre Kristensen har vært ekstremt viktig for oss, med utstyr og det hele. For en velvilje, sier Hasse, før han retter oppmerksomheten mot Avinor.

– De kom og fræsa banen. Fantastisk, sier han.

Roser går også til Ole Viggo Føleinde og Alta kommune.

– Det har ikke vært nei fra den kanten, sier han.

Det nye og flotte klubbhuset har blitt et viktig samlingssted for mange.

– Uvurderlig innsats

Daglig leder i BUL, Rune Stamnes, mener innsatsen er uvurderlig.

– Jeg liker ikke å rangere innsatsen. Ledere, trenere og denne type ildsjeler utgjør en helhet som betyr ekstremt mye for klubben. Anleggsutvalget har gjort en fantastisk jobb med å klargjøre banen, men de står på hele året med vedlikehold. Jeg tør ikke å tenke på hva det koster å kjøpe denne type tjenester, sier Stamnes.

Han merker seg også at det sosiale er viktig.

– Det er en arena for samhold og teamfølelse. I BUL vil vi gjerne være der for alle, sier han.