Idrettslederne gir arkitekter og planleggerene terningkast seks etter omvisningen i Finnmarkshallen. I morgen spilles de første kampene.

Det meste er ferdig og kun litt småarbeid, møblement og utstyr gjenstår i tillegg til den siste rengjøringen av nybygget i Finnmarkshallen. Denne uka har både politikere og idrettsledere fått se nyhallen og er strålende fornøyde.

– Meget bra, sa varaordfører Anita Håkegård Pedersen etter at hun hadde tatt en runde nybygget.

– Dette var knallbra. Den nye hallen vil bety mye for håndballen i Alta, spesielt aldersbestemt og ikke minst Altaturneringa. Og vi har vært så heldig at vi får tyvstarte med noen aldersbestemte kamper allerede fra klokken 11.00 i morgen, sier Tone Andersen, daglig leder i Alta IFs håndballgruppe.

Den offisielle åpningen blir derimot ikke før kvinnelandslaget i håndball gjester Nordlysbyen i mai.

– Jeg håper håndballen får mange treningstimer her, men vi er selvfølgelig klar over at vi må dele denne med blant andre turnforeningen som absolutt fortjener plass i en så flott hall, sier Andersen.

Gode løsninger

Løsninger som er valgt får skryt.

– Vi har prøvd å tenke på alt, og per i dag tror jeg vi har klart det bra. Jeg er i hvert fall veldig godt fornøyd og det samme er de som har vært på omvisning de siste dagene, sier daglig leder i hallen Tommy Hæggernæs.

I samarbeid med videregående skole blir et styrketreningsrom på hele 220 kvadratmeter fylt opp med treningsapparater. To rom, skilt av en vegg som kan åpnes, har parkett på gulvet og kan brukes til både dans, yoga, kampsport og mange mindre idretter.

– Jeg bestilte kroker i taket, så her er det bare å henge opp boksesekken, sier Hæggernæs.

Alt av idretter

Håndballhallen, som det gjerne blir kalt, er absolutt ikke bare tiltenkt håndball.

– Vi har merket opp minibaner for håndball, volleyballbaner, basketballbane og badmingtonbaner. I tillegg er det blitt en full turnhall med festeanordninger for apparater i gulvet. Så her er det bare å koble fast skranke og bom, sier hallsjefen med et smil.

I tilknytning til hallen er det også mye lagringsplass for utstyr. Fotballkretsen får et av de største kontorene med plass til alle sine ansatte. Hæggernæs selv har funnet plass til seg og sine ansatte i et hjørne av nybygget med store vinduer mot parkeringsplassen og ungdomskolen.

– I tillegg har vi noen kontorplasser ledig. Jeg har mine tanker om hvem som kan flytte inn der, men vi får se om vi lykkes, sier han lurt.

Hæggernæs må nå utvide staben.

– Planen er å ansette en renholder og leie inn en ekstra når behovet er der. jeg håper å ha en nyansatt på plass i løpet av sommeren, sier han.

Planer legges

For Alta IF fotballgruppes del blir dette en helt annen verden i forhold til før og ikke minst under byggeprosessen.

– Fjorårssesongen var en utfordring da garderober, kjøkken og alle fasiliteter var under ombygging. I tillegg til at publikum, spillere og ikke minst våre sponsorer får en helt annen helhetsopplevelse under kampene blir det ikke minst mye lettere for oss som arrangør. Jeg er godt fornøyd med kioskmulighetene og vi kan nå produsere på et helt annet nivå. Vi må bare sørge for nok vaffelrøre og skaffe flere vaffeljern, sier Oseberg med et smil før han legger til:

– Jeg gleder meg veldig til første seriekamp. Dette ser unektelig veldig bra ut.