Mandag kveld kunne en stolt Rune Repvik presentere tidligere eliteserieprofil Makhtar Thioune som ny Alta IF-spiller. Men «kjøpefesten» er ikke over. I går morges landet den kroatiske målvakten Ante Knezovic (24) på flyplassen i Nordlysbyen, og få timer senere var han i aksjon på treningsfeltet. Repvik legger ikke skjul på at dette er en spiller de ønsker å signere.

– Vi har ikke bestilt returbillett til han, for å si det sånn, sa en smilende Alta IF-trener da A-sporten var innom Finnmarkshallen mandag ettermiddag.

Ambisiøs spiller

A-sporten tok en ny prat med Repvik tirsdag morgen. Avtalen var fortsatt ikke i boks, men Alta IF håper å bli enig med Knezovic om en kontrakt i løpet av dagen.

OPTIMIST: Rune Repvik håper og tror Ante Knezovic skriver under i løpet av dagen. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi snakket litt sammen etter treninga i går, og fortsatter samtalene i dag. Jeg håper og tror at vi kommer til enighet. Det er noen detaljer som fortsatt ikke er avklart, men det er ikke slik at han krever mer lønn enn vi kan tilby. Det er andre ting, som kontraktslengde og klausuler, som må på plass før vi kan sette signaturen på papiret.

Knezovic, som for øvrig er 202 centimeter høy, har en fortid i Bryne. Her ble han kåret til årets spiller av supporterne i 2016-sesongen. Han ønsket imidlertid ikke å være med klubben ned i 2. divisjon, og har vært på klubbjakt siden nyttår. Kroaten var aktuell for Lillestrøm, men han ble ikke tilbudt kontrakt. Overgangsvinduet stenger snart, og tiden begynner å bli knapp for kontraktsløse spillere - noe Alta IF nå kan utnytte til sin fordel.

– Han er en veldig ambisiøs spiller som hadde håp om å få sjansen i en større klubb på et høyere nivå. Men det har ikke skjedd. Og nå er han kommet dit at det først å fremst handler om å spille fotball på et bra nivå. Det kan vi tilby han, sier Alta-sjefen.

Komplett stall

Repvik var imponert over det han så av sisteskansen i Finnmarkshallen i går.

– Det er ikke noe tvil om at dette er en svært solid keeper. Han har stor rekkevidde, vanvittig reaksjonsevne og ikke minst en sterk mentalitet og vinnervilje. Denne mannen vil jeg ha til Alta, fastslår Repvik, som da vil være fornøyd med årets spillerstall.

PÅ PLASS: Makhtar Thioune hadde sin første trening med sine nye lagkamerater på mandag. Foto: Karl Eirik Steffensen

– En ny keeper har stått øverst på lista en god stund. Får vi denne signeringen på plass er stallen komplett. Med Thioune og Knezovic i Alta IF-drakt har vi fått inn de to kvalitetsspillerne som manglet, så vi satser alt på å bli enige med Ante om en avtale.