Det var på en pressekonferanse fredag formiddag at Alta IF presenterte Rune Berger som klubbens nye sportslige koordinator og kontorleder. Det er denne jobben Anders Abrahamsen har hatt de siste årene. Berger, som har en lang spiller- og trenerkarriere i Alta IF å se tilbake på, kommer fra jobben som daglig leder i BULs fotballgruppe. Ifølge pressekonferansen starter han i sin nye stilling 1. mars.

– Som kontorleder og sportslig koordinator vil Rune være øverste administrative leder for AIF Fotball, og samtidig ha overordnet ansvar for den sportslige utviklingen i aldersbestemt avdeling. I tillegg vil han være en viktig støttespiller og koordinator rundt herrelaget. Jobben som kontorleder/sportslig koordinator vil fortsatt være en full stilling, skriver Alta IF i en pressemelding.

Alta IF ønsker å takke Anders Abrahamsen for den flotte jobben han har gjort, og samtidig ønske Rune Berger velkommen tilbake i klubben.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med jobben. Samarbeidet vil naturlig nok bli ganske annerledes enn da jeg var her sist, men jeg ser frem til å jobbe tett med Rune igjen, sier Rune Berger til A-sporten.

Han er klar på at Repvik og hans nye assistent Vidar Johnsen har det sportslige ansvaret for klubbens herrelag.

– Jeg er opptatt av klare retningslinjer, og kommer aldri til å tråkke dem på beina når det gjelder trening, laguttak eller slikt. Det er viktig for meg at vi er kjempetydelige på dette området. Jeg ser frem til å være en samtalepartner for Rune og Vidar, men det stopper der.

– Hva med signeringer av nye spillere?

– Der vil jeg nok være involvert. Spillerlogistikk blir et av ansvarsområdene mine, så det er naturlig at jeg bidrar på et vis. Men vi har ikke diskutert alle detaljer ennå. Jeg begynner uansett ikke i denne jobben før 1. mars, så det blir ikke en aktuell problemstilling med det aller første, smiler han.

Berger forlater dermed stillingen som daglig leder i BULs fotballgruppe. Det gjør han ikke med lett hjerte.

– Jeg har trivdes veldig godt i BUL. Både klubben, jobben og miljøet er fantastisk. Jeg har vært heldig som har fått muligheten til å jobbe med så dyktige og dedikerte folk. Men etter en totalvurdering var jeg ikke ikke i tvil om at jeg måtte ta jobben i Alta IF. Det er mange spennende utfordringer knyttet til denne stiliingen, og jeg har mange tanker om hvordan vi kan utvikle klubben videre, forteller Berger.