Det er Finnmark fotballkrets og Alta IF som skal arrangere jentesamlingen i Finnmarkshallen lørdag 21.- og søndag 22. januar. Alle jenter født mellom 2003 og 2006 (lille- og småjenter) er invitert, og det er ventet deltakelse fra hele vestfylket. Påmeldingsfristen er mandag 16. januar.

– Per i dag har vi rundt 40 påmeldte, men vi håper at det tallet går opp de nærmeste dagene. Vi har plass til mange flere. Det er fullt mulig å delta selv om man har en håndballkamp eller skirenn. Da er de bare å være med på det man kan, sier Lise Lotte Lund Martnes, som har hovedansvaret for samlingen.

Innholdsrik helg

Arrangørene har mye spennende på programmet. Blant annet vil det bli gjennomført treningsøkter med spillere fra både Alta IF og BULs damelag. Her vil sone- og kretstrenere ha ansvaret for øktene, opplyser fotballkretsen på sine nettsider.

– I tillegg blir det egne keeperøkter, basistrening med tips om skadeforebygging, turneringsspill, kostholdforedrag med praktiske eksempler og foredrag med Roger Finjord om samspill og treningstips, skriver fotballkretsen på sine nettsider.

GLEDER SEG: Lise Lotte Lund Martnes ser frem til neste helgs samling. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det er bra at damespillerne bidrar. De skal hjelpe til som instruktører, og det tror jeg blir populært og morsomt. De er gode forbilder for de unge spillerne, fastslår Lund Martnes.

Lærer av hverandre

Alle som har lyst kan være med. Det blir tilpasset treningsopplegg for de ulike aldersgruppene, så ingen trenger å være redd for å møte spillere som er flere år eldre eller yngre.

– Vi vil gjerne at jentene skal bli bedre kjent med hverandre på tvers av klubbgrensene. Ikke minst skal vi ha det gøy. Det er bra å kunne sette litt ekstra fokus på jentene, sier sjefen, som håper flere fra Øksfjord og Kautokeino finner veien til Alta.

– Man kan lære mye av hverandre. Det er mange positive ting å ta med seg fra mindre steder, der de er nødt til å ha et større fokus på det sosiale for å i det hele tatt kunne stille lag. Der er det gjerne slik at dersom én slutter med fotball, følger flere på. Vi håper at samlinger som dette kan gi jentene inspirasjon og lyst til å satse videre.

– Blir veldig gøy

Hun ber nå de som har lyst til å være med om å ta kontakt med foreldrene slik at de kan gjøre unna påmeldinga.

– Her er det ikke klubbene som melder på spillerne, det er det foreldrene som må ta seg av. Er det noen som blir borte deler av samlingen på grunn av andre idrettsarrangementer gir man bare beskjed om det. Jeg tror dette blir veldig gøy, avslutter Lund Martnes.