Det var ikke direkte overraskende at serieleder Herulf Moss stakk av med seieren i Altahallen i går. Men måten det skjedde på irriterer Alta IFs hovedtrener.

– Jeg er selvfølgelig ikke fornøyd med det som ble prestert utpå der. Det spillerne leverte i andre omgang er det mest skuffende vi har gjort siden jeg overtok som trener. Det var total kollaps, og vi er nødt til å ta en prat og finne ut hvorfor det ble slik. Jeg sa til guttene rett etter kampslutt at vi ikke skal dvele for lenge med dette resultatet, men vi må foreta en analyse og finne ut hvordan vi skal unngå lignende hendelser. Uansett hvor gode Herulf Moss er kan vi ikke være bekjent av en så slett innsats, sier Ottar Pettersen.

To viktige kamper

Alta IF slet med å finne åpninger i gjestenes forsvar i starten av oppgjøret, men anført av en opplagt Håvard Brekmo klarte hjemmelaget å nærme seg Herulf Moss før pause. Serielederen var bare tre mål foran da spillerne gikk i garderoben. Den siste halvtimen var det imidlertid klasseforskjell, og gjestene vant matchen med 16 måls margin.

– Det var mange som ikke hadde dagen. Sånn er det i blant, men jeg er skuffa over at det ble en kollektiv kollaps som dette. Det vil vi ha bort. Tom Harald Granshagen har ikke trent så mye den siste tiden, og jeg var selv syk i forkant av denne kampen. Så vi var litt tynt besatt enkelte steder, sier Pettersen.

Han håper og tror på bedre prestasjoner når Kragerø og Urædd står på motsatt banehalvdel om en knapp uke. Det blir siste kraftanstrengelse før jul.

– Det blir to veldig viktige bortekamper. Vi må ta lærdom av det som skjedde i helga, men ikke fokusere mer på det og heller se frem mot disse to kampene. Vi bør ha en fair mulighet til å ta poeng mot begge lagene, men da må vi prestere på et jevnt høyere nivå, fastslår han.