Siste runde i Toppserien for gutter og jenter 16 år gikk av stabelen i Ishavsbyen denne helga. De tre beste jentelagene og to beste guttelagene ville få sjansen i den landsomfattende Bringserien, og både BUL og Alta IF gjorde et helhjertet forsøk.

Etter mange høydramatiske oppgjør var det til slutt BULs jentelag som kunne juble for en plass blant de tre beste. De slo Tromsø, Junkeren og Bodø, men tapte siste kamp mot Bodø 2. Det betydde ingenting.

– Vi er kjempestolte av jentene. De fightet utrolig godt i de tre første kampene og sikret en plass i Bringserien neste år. Siden det hele var avgjort var det ikke så rart at spillerne gikk tomme i den siste matchen. Jeg og Tove Selnes Romsdal har trent dette laget siden de var seks år gamle, og det har vært ti fantastiske år. De har jobbet hardt for å klare dette, så vi er vanvittig glade på jentenes vegne, kommenterer Irene Wahl.

Scoret rett før slutt

BUL-jentene åpnet helga med en meget spennende kamp mot Tromsø, der BUL vant 20-19.

– Vi ledet med tre-fire mål til pause, og økte til 17-10 utover i andreomgangen. Men så la Tromsø om forsvarsformasjonen, og det taklet vi ikke helt. 20 sekunder før slutt var stillingen 19-19. Men rett før kampen var over brøt Maja Romsdal gjennom forsvaret deres og scoret vinnermålet, forteller Wahl.

BUL hadde bedre kontroll mot Junkeren. Her ble det 22-14-seier. Men mot Bodø måtte de igjen jobbe knallhardt for seieren.

– Det var en artig kamp. Vi var ekstremt gode i forsvar, og det var den viktigste årsaken at vi vant kampen. Jeg tror aldri jeg har sett jentene gjøre en bedre forsvarskamp enn mot Bodø, fastslår Wahl, som fornøyd kunne konstatere at BUL vant 20-16.

I den siste kampen mot Bodø 2 ble det tap 8-27.

– Som nevnt er jeg ikke så veldig skuffet over at det ble tap mot Bodø 2. Da hadde vi klart målsettingen, og spillerne var slitne både fysisk og psykisk etter tre tøffe matcher.

Manglet én scoring

Dette BUL-laget består egentlig av spillere født i 2000. Men de fikk hjelp av fire 2001-spillere denne helga, og det ble helt avgjørende. Med ni poeng på seks kamper ble BUL nummer to i gruppa, kun slått av Bodø 2. Tromsø var det siste laget som tok seg til Bringserien. Alta IF endte på sjetteplass.

– De fire 2001-spillerne gjorde en kjempejobb. To av disse byttet på å vokte målet, og det var høy klasse over keeperarbeidet hele helga. Også utespillerne leverte strålende prestasjoner, så vi er veldig godt fornøyd med alle som var med. Det blir spennende å se hva vi kan få til i Bringserien, sier Wahl.

BULs G16-lag kunne slått følge med jentene, men manglet én fattig scoring. Hadde de slått Bravo i stedet for å spille uavgjort 25-25, ville det holdt til en plass blant de to beste. I stedet var det nettopp Bravo og Bodø som klarte brasene. BUL endte på tredjeplass - ett poeng bak Bodø.