Klubbens toppscorer Tom Harald Granshagen ble mandag denne uka far for aller første gang. Han synes det er for tidlig å reise fra samboeren og deres nyfødte barn, og blir dermed hjemme når resten av laget setter kursen sørover.

– Jeg skulle gjerne spilt denne kampen, for dette kommer til å bli en svært tøff og utfordrende affære. Men jeg føler at oppgjøret kommer litt for tett på det som har skjedd denne uka. Det handler om prioriteringer, og i dette øyeblikket finnes det viktigere ting i livet enn håndball. Jeg signaliserte tidlig at dette kunne skje, så det kommer ikke som noe sjokk for trenerapparatet og lagkameratene mine. De har full forståelse for at jeg ikke blir med til Harstad, kommenterer Tom Harald Granshagen.

– Min største opplevelse

Han legger ikke skjul på at mandagens hendelse var et soleklart høydepunkt i livet.

– Det er det absolutt største jeg har opplevd så langt. Nå skjønner jeg at det jeg har blitt fortalt av andre slett ikke var tull. Det var helt fantastisk, smiler Granshagen, som regner med å være tilbake i trening om kort tid.

– Jeg har ikke trent noe denne uka, men det skal nok mer til enn noen fridager før jeg visner bort. Vi har hjemmekamp mot Sarpsborg 27. november. Forhåpentligvis er jeg tilbake på banen i den matchen. Det har blitt lite søvn de siste dagene, men det stabiliserer seg nok etter hvert, sier den hardtskytende bakspilleren til A-sporten.

Møter bunnlaget

Harstad ligger helt sist med null poeng i 2. divisjon foran helgas kamp, mens Alta IF er på niendeplass (av 12 lag). HIL slo egentlig Urædd på hjemmebane for en måned siden, men feil av tidtakerteamet og dommerne gjorde at resultatet ble strøket. Forbundet har bestemt at denne kampen skal spilles på nytt. Harstad er med andre ord ikke like svake som tabellen tilsier.

– Det blir en krig. Slik er det alltid når vi møter Harstad, og det blir garangert ikke noe annerledes denne gangen. Jeg skulle gjerne vært der og bidratt for laget. Men jeg har full tiltro til guttene, og føler meg ganske sikker på at vi tar seieren. Vi skal være et bedre lag enn Harstad, fastslår Granshagen.

Må spille selv

Det kryr ikke akkurat av gode keivhendte skyttere i Alta IF. Unge og talentfulle Stian Parken har vist meget lovende takter, men er fortsatt fersk på dette nivået. Så med Tom Harald Granshagen hjemme i Alta må lagets trener Ottar Pettersen selv finne frem sko og klister når Harstad står på motsatt banehalvdel.

– Stian vil helt klart få sjansen på bakspillerplass, men han starter som høyrekant. Jeg klarer ikke to ganger 30 minutter på banen, så Stian vil få mye spilletid i begge posisjoner, fastslår Ottar Pettersen, som egentlig har lagt den aktive håndballkarrieren bak seg.

– Det blir en knalltøff kamp, så da kan det være greit med litt rutine i rekkene. Dette er et oppgjør som vi har blinket oss ut for lenge siden. Denne skal vi vinne. Vi har hatt litt sykdom i troppen, men innsatsen på trening har vært god, så jeg er ikke bekymret, sier Alta IF-sjefen.

Alta IF og Harstad har møttes hyppig de siste årene, så lagene kjenner hverandre godt. Alta-spillerne fikk dessuten sett HIL i aksjon da de møtte Bodø 2 for to uker siden.

– Vi må være skjerpet for å dra dette i land. Det blir definitivt ingen walkover, sier Pettersen, som reiser nedover med en ganske stor tropp. I tillegg til A-lagskampen skal Alta 2 spille mot Harstad 2 og Lødingen.

– Vi må se an kampbildet i forhold til hvilke spillere vi bruker. Så lenge de ikke er innpå for A-laget kan de spille for Alta 2, så vi må være litt kyniske. Unggutten Eivind Kvivesen Johansen blir for øvrig med, så da får vi far (Tom Kenneth Johansen) og sønn i aksjon i 3. divisjon. Det blir moro, smiler Pettersen.