Tverrelvdalens håndballdamer gjorde comeback i seriespill da Vadsø Turn gjestet Alta sist lørdag. I kveld blåses sesongen i gang for de to øvrige damelagene fra Nordlysbyen. Alta IF og BUL barker sammen i Altahallen, og det er det mange som gleder seg til. Ikke minst begge lags trenere.

– Det blir veldig spennende å se hvor vi står i forhold til BUL. De satser hardere og trener mer enn det vi gjør, så vi kommer helt sikkert til å få det tøft. Men vi gleder oss til å spille kamp igjen. Det skal bli godt å komme i gang, sier Alta IFs spillende trener Karina Sivertsen.

– Vi ser veldig fram til kveldens kamp. Jentene har vært offensive i sin målsetting, så i år er det bare seriegull som er godt nok. Da må vi takle favorittstempelet i oppgjør som dette. Vi har jobbet med mange nye trekk og spillemønstre, og gleder oss til å prøve det ut i en tellende kamp, sier BUL-trener Vebjørn Slettli.

Mange nye spillere

Alta IF-damene fikk det tøft i 2. divisjon i fjor, og vant bare to av 20 seriekamper. I år er lagene i nord fordelt på to 3.-divisjonsavdelinger, noe som betyr færre og sannsynligvis jevnere matcher. Men det spørs om oppgjørene mot BUL blir noe enklere.

– Det har vært ganske store utskiftninger siden i fjor. Med ti nye spillere i stallen kommer vi nok også i år til å bruke tid på å spille oss i form. Men vi starter heldigvis ikke helt på nytt, så jeg tror prosessen går raskere. Vi har fått med noen eldre spillere som har vært ute av gamet et par år, og vi håper at vi nå kan få på plass en skikkelig kjerne som vi kan bygge videre på, kommenterer Sivertsen.

Hun tenker ikke så mye resultat i kveldens kamp.

– For oss handler det om å få folk i gang. Det er flere på dette laget som knapt har kastet en ball de siste årene. Jentene har vist fin fremgang på trening og i de internkampene vi har spilt, men det blir noe helt annet å spille kamper som virkelig betyr noe. Vårt mål er å gjøre det bedre enn i fjor. Det bør vi ha gode muligheter til å klare, mener hun.

Tøff konkurranse

For Vebjørn Slettli er kveldens lokaloppgjør hans første offisielle kamp som trener for BUL-damene. Han er fornøyd med jobben jentene har gjort i høst, og mener bestemt at de har noe meget bra på gang.

HEKTISK HVERDAG: Vebjørn Slettli skal både spille 2.-divisjonshåndball for Alta IF og trene BULs damelag i år. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Dessverre har vi flere sentrale spillere på skadelista akkurat nå, men når de kommer tilbake har vi en veldig sterkt stall. Da vil vi ha 20 spillere som kjemper om de 14 plassene i kamptroppen. Det gjør at folk er nødt til å møte på trening for å ha en mulighet til å komme med, og hard konkurranse om plassene fører til bedre kvalitet på treningene, fastslår Slettli.

Han tipper TSI og Tromsø vil gi BUL-damene tøff kamp om seriegullet, men frykter på ingen måte lagene fra Ishavsbyen.

– Serien blir veldig annerledes enn i fjor. Det blir flere «enklere» kamper og jentene vil garantert spille på seg mye selvtillit. Da bør vi være gode nok til å kjempe helt i toppen. Vi skal være flaggskipet i Finnmark, avslutter den nye BUL-sjefen.