Det ligger an til en fantastisk spennende innspurt i 3. divisjon avdeling 12. Alta IFs rekruttlag kunne klatret til tredjeplass med seier over Ishavsbyen i går, men klarte bare 3-3 på TUIL Arena. Det betyr at Alta 2 bare er nummer fem når det gjenstår to serierunder. Kun de fire beste i hver avdeling får spille 3.-divisjonsfotball neste sesong.

Ikke fornøyd

Normalt sett kunne gårsdagens poengtap vært avgjørende. Men Alta 2 møter Fløya og Kirkenes i sine to siste kamper, og vil med seier i begge matchene klare en plass blant de fire beste.

– Det vil bli en artig og spennende avslutning på sesongen. Vi kan fortsatt avgjøre alt selv, og det er betryggende. Men det kommer til å bli en veldig tøff oppgave, fastslår assistenttrener Aleksander Solberg, som ikke var fornøyd med det som skjedde i Tromsø i går.

– Vi er skuffa over prestasjonen mot Ishavsbyen, men vi føler samtidig at vi ble bortdømt av en svak dommer og en linjemann som etter mitt syn var altfor ung til å ta del i en så viktig kamp. Runar Overvik fikk direkte rødt kort for et slag som ingen andre enn linjedommeren så. Det var en helt bisarr situasjon. Vi skulle også hatt en soleklar straffe, så det var ikke bare spillerne som sviktet i dette oppgjøret, understreker Solberg.

– Burde vunnet

Han legger ikke skjul på at Alta 2-laget har hatt bedre dager.

– Vi burde avgjort kampen allerede før pause. Vi hadde sjanser nok. Samtidig fightet Ishavsbyen godt, og gjorde det vanskelig for oss. Men vi var det beste laget både med elleve og ti mann, så det var skuffende at vi ikke fikk med oss tre poeng. Det er imidlertid glemt nå. Vi retter blikket mot Fløya-kampen på lørdag og skal være klare når dommeren blåser i gang oppgjøret, fastslår han.

Fløya har for lengst vunnet serien, men kommer helt sikkert til å gi Alta 2 knallhard kamp om seieren.

– Troms-lagene vil ha sine egne med seg i 3. divisjon, så vi må forvente en veldig tøff match. Vi møter omtrent det samme laget som slo A-laget vårt ut av cupen  i fjor. Vi må prestere på et høyt nivå for å vinne.

Kampfakta

3. divisjon menn avd. 12

TUIL Arena

Ishavsbyen - Alta 2 3-3 (1-2)

0-1 Runar Overvik (7)

1-1 Torje Gabrielsen (str. 24)

1-2 Jay Van Hoorn (44)

2-2 Torje Gabrielsen (46)

3-2 Joachim Bratteng (79)

3-3 Øyvind Veseth Olsen (88)

Gule kort: Morten Andersen og Nikolai Rosenhaug, Ishavsbyen. Alexander Ellingsen og Erlend Pedersen, Alta 2

Rødt kort: Runar Overvik, Alta 2 (52)

Dommer: Skule Ystad Skjei, Blåmann IL

Tilskuere: 70