Denne uka har bakspiller Andrius Kliore og målvakt Karl Petter Jarnes vært på prøvespill i Alta IF, som jakter forsterkninger foran årets sesong. I år skal de spille allnorsk 2. divisjon, og da trenger de en større og bedre tropp. Håndballherrenes hovedtrener Ottar Pettersen har fulgt Kliore og Jarnes med argusøyne disse dagene.

– Jeg er veldig fornøyd med det som har blitt prestert. De holder helt klart nivået vi er ute etter. Jeg har bedt styret og den sportslige ledelsen i håndballgruppa om å signere begge to hvis det er mulig, sier Pettersen til A-sporten.

Andrius Kliore har spilt flere sesonger i toppserien i Litauen. Han har også forsøkt seg i et par norske og svenske klubber.

GODT INNTRYKK: Også Andrius Kliore har levert varene på trening denne uka. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Jeg tror Andrius kan bli en god spiller for oss. Det er også en fordel at han kan språket til en viss grad etter opphold i Ålesund HK og Bergsøy IL. Vi får håpe at overgangen går i orden, forteller Pettersen.

– Karl Petter er en forholdsvis ung og keeper som har lyst til å prøve seg på et høyere nivå. Vi har en meget lovende målvakt i Erlend Toft, som har tatt kjempesteg den siste tiden. Men han er nok ikke helt klar for 2.-divisjonsspill riktig ennå.

Jobber med ungguttene

Den nye håndballsjefen er spent på hva som venter dem i den nye 2.-divisjonsavdelingen, der de blant annet skal møte Herulf Moss, Kragerø, Urædd og Vestli. Alta IF serieåpner borte mot Nøtterøy 2 lørdag 10. september. Dagen etter er det Vestli som står på motsatt banehalvdel.

– Det blir en ny erfaring for de fleste av våre spillere, og ikke minst en mye tøffere oppgave enn de er vant til fra den nordnorske avdelinga som de har vunnet greit de siste årene. Jeg er spent på nivået, men håper og tror at vi skal klare å matche de fleste lagene. Det er ikke realistisk med opprykk med det samme, men forhåpentligvis kan vi kjempe om en plass i 1. divisjon om noen år, sier han.

Pettersen tror det må en holdningsendring til for at Alta IF skal bli en toppklubb igjen.

– Tidene har forandret seg. Dagens unge spillerne har lyst til å være med på alt, men det er ikke mulig dersom man skal bli en skikkelig god håndballspiller. De må forsake enkelte ting og prioritere trening i større grad. Jeg har selv vært der og vet godt hva som kreves for å spille på et høyere nivå. Jeg håper jeg kan bidra til å snu den trenden slik at rekrutteringen til A-laget blir enda bedre, forteller Pettersen, som skal trene klubbens G12- og G16-lag i tillegg til A-laget denne sesongen.