Alta IFs FFU-lag i fotball har deltatt på Altaturneringa og har flere turer til landsturneringa bak seg. Nå vil tre BUL-jenter ha utviklingshemmede ut på håndballbanen.

– Det handler ikke bare om å gi et treningstilbud, men vi vil skape et lag som skal spille kamper og som ikke minst skal bli en del av håndballfamilien. De skal inkluderes og føle klubbtilhørighet, sier Lisa Marie Røst Gudmestad som er initiativtaker sammen med Lotte Handnes Bellika og Åse Godvik Lampe.

– Vi satser på at Altaturneringa i februar blir første mulighet for å spille kamper. Om det blir en internkamp eller noe mer må vi se litt på når det nærmer seg.

Åpen prøvetrening

De har sendt ut skriv til kommunale boliger som huser utviklingshemmede og forsøker å nå ut til foresatte. E-postadressen hu@bul-alta.no er opprettet for at de skal kunne kontaktes om noen har spørsmål.

– Vi starter med åpen trening i BUL-hallen torsdag 15. september klokken 18.00-19.00 og har en ny åpen trening uka etter. Men det er veldig bra om vi blir kontaktet på forhånd slik at vi vet sånn noenlunde hvor mange som kommer, sier trioen som har satt av den ene timen hver torsdag om interessen er der.

De har satt aldersgrensen til minimum 15 år. Med seg som trenere får de seks BUL-spillere som har tatt treningskompiskurs i regi av kommunen.

– Med hjelp fra disse skal vi klare å gi god oppfølging og ikke minst ta hensyn til de forskjellige behovene til hver enkelt spiller, sier Godvik Lampe som gjennom jobben som boligleder i kommunen har god kontakt med målgruppen.

Røst Gudmestad er kroppsøvingslærer og har hatt funksjonshemmede blant sine elever, mens  Handnes Bellika er fysioterapeut.

Henter tips

Helga før den første treningen i BUL-hallen går den årlige landsturneringen av stabelen i Stavanger. Dit reiser de tre BUL-ildsjelene.

– Vi skal hente tips fra folk som har jobbet med dette i en årrekke. Kanskje er det ting vi ikke har tenkt på, men vi har også mange spørsmål klare. Vi skal se hvordan andre har valgt å organisere det hele, sier trioen før de avslutter.

– Dette ikke er et forsøksprosjekt, men et tilbud som er ment å vare. Dette laget blir akkurat like viktig for BUL som alle andre klubbens lag.