I år er det 50 år siden Bjørn Wirkola ble verdensmester første gang i 1966. Han vant også hoppuka i 1966/67-sesongen. For å feire den tidligere Alta-hopperen og nest-nærmeste naboen til Alta idrettspark har Knut Krane og resten av hovedstyret i Alta IF overrasket Wirkola med en helikoptertur over Sautso. Turen ble avsluttet med landing på Aronnesbanen. Han hevdet seg også på fotballbanen med Rosenborg i 1971, da de vant både serie og cup. En sesong han ble RBKs toppscorer.– Siden Bjørn og kona er her oppe nå under Altaturneringa, ønsket vi å hedre han med en gave. Vi diskuterte litt på kontoret, så ble det til at vi ordnet han en helikoptertur sammen med venner. Det er litt morsomt, for han lander nesten hagen til hans barndomshjem på Aronnes, sa Knut Krane til Altaposten.

Bjørn Wirkola selv var smigret over både gaven og velkomsten han fikk på Alta Idrettspark. Ungene flokket seg rundt hopplegenden, som tok seg god tid til både prat og bilder. –  Gaven var fantastisk og en stor opplevelse. Det var en kjempeflott tur over Sautso sammen med gode kamerater og familie. Jeg setter stor pris på det. Det er flott å se den gleden Altaturneringa gir til folk, fortalte han like etter landing.

Like etterpå dømte han en fotballkamp. Wirkola som er en ivrig golfer skulle også en tur innom golfanlegget på Kvenvikmoen.– Jeg har ikke dømt før, men har jo spilt fotball og kan reglene. Jeg skal gjøre mitt aller beste.