RBK-trener Kåre Ingebrigtsen lot blant annet Tore Reginiussen, Pål Andre Helland og Holmar Örn Eyjolfsson hvile mot Haugesund lørdag. Champions League-kvaliken på onsdag mot kyprotiske APOEL er i fokus for serielederne, som ikke lot seg påvirke av et par endringer på laget.

Mushaga Bakenga fikk et perfekt comeback for Rosenborg lørdag. Han scoret kampens to siste mål da serielederen knuste Haugesund hele 6-0.

Trønderen slapp til den siste halvtimen i det som var hans første kamp i RBK-drakten siden 2012. Bakenga viste umiddelbart at han har målteft og trengte kun 16 minutter på å notere seg i målprotokollen.

23-åringen scoret først på en ball fra en uselvisk tomålsscorer Matthías Vilhjálmsson. Deretter la Bakenga på til 6-0 i siste ordinære minutt.

Etter en sjansefattig første omgang og 1-0-ledelse til hjemmelaget ble det en spektakulær målfest etter pause. Rosenborg fosset fram i angrep etter angrep og kunne vunnet med enda større sifre.

Christian Gytkjær ga serielederen 1-0 etter litt over et kvarter. Dansken var sterk i duellspillet og stanget inn et innlegg fra Elbasan Rashani.

Haugesund fikk en vond start på annen omgang. Etter bare tre minutter var Alexander Stølås uheldig da ballen til slutt spratt via ham og i nettmaskene. Derfra og ut handlet alt om Rosenborg.

Kort tid etter la Vilhjálmsson på til både 3-0 og 4-0. Islendingen bredsidet inn det første målet, mens et kontant hodestøt sørget for det andre. Til slutt avsluttet Bakenga det hele med sitt lille scoringsshow.

Lerkendal er blitt et ugjennomtrengelig fort. Kåre Ingebrigtsen har vært RBK-trener i to år, og han har fortsatt ikke tapt en hjemmekamp i serien. Fasiten er utrolige 26-4-0 siden han tok over klubben sommeren 2014.

Rosenborg topper eliteserien med sju poeng, men Odd kan redusere forspranget med seier over Viking søndag. Haugesund ligger på femteplass med sine 28 poeng. (©NTB)