Kvibyværingen Odin Foldvik Eikeland tråkket seg gjennom den 174 kilometer lange traseen på fem timer og tretten minutter. Rittet hadde start i Lakselv klokken 12:00 og målgang i Alta Sentrum. Kontrastene fra fjorårets ritt var store værmessig, i fjor hadde de nok med å holde seg varme, mens det i dag har vært knallsol i hele Finnmark. Vinneren selv var fornøyd med både ritt og værforhold, til tross for sterk vind over Sennalandet.- Det var tøft til tider, men fra Lakselv til Olderfjorden gikk det veldig fort. Så ble det litt mental jobbing over Sennalandet hvor det blåste ganske mye. Det var nesten så jeg havna i grøfta, fortalte en sliten men glad vinner etter løpet.

Altaduo sammen over målstreken

Asgeir Hoaas og Sveinung Ryan var de raskeste i 244 kilometersklassen, og brukte litt over åtte timer fra Karasjok til Alta. Trond Olsen fra Lakselv kapret bronsemedaljen. Torgeir Gamst Moen fra Bodø var aller første rytter i mål i årets Onroad Finnmark. Han syklet turklassen i 444-distansen. Bak han fulgte de tre karasjokingene Jonas Gulsrud, Magne Svineng og Rune Fjellheim.

Saken oppdateres når resten kommer i mål utover lørdagen. Altaposten kommer også tilbake med mer om rittet i mandagens avis.

GULLGUTTER: Sveinung Ryan og Asgeir Hooas delte seieren i OF244. Foto: Lars-Gaute Skorpen