Klubben i Nordlysbyen søkte om arrangementet allerede i fjor høst. Signalene fra administrasjonen i skiforbundet har vært positive, men fredag kom den endelige bekreftelsen på at styret i skiforbundet har tildelt Alta IF ski-NM del 2 i 2018.

– Det er takket være gode opplevelser for utøvere, ledere, trenere og foresatte som har vært på arrangement i Alta, at vi igjen får tillit til å arrangere et stort mesterskap, skriver klubben på sin Facebook-side.

– Kaiskuru skistadion har FIS-godkjente løyper og gode fasiliteter for et slikt arrangement. I tillegg er snø- og føreforhold i Alta normalt gode på̊ den aktuelle tiden av sesongen. Mesterskapet omfatter også norgescupfinalene for junior, skriver skiforbundet på sin nettside.

FRA NNM TIL NM I vinter fikk Emilie Krostoffersen kjempe om NNM-medaljer på hjemmebane. I 2018 blir det NM på samme arena. Foto: Karl Eirik Steffensen

Sist vinter sto skialliansen i Alta som arrangør av et knirkefritt nordnorsk mesterskap, mens kommende vinter blir et friår fra større mesterskap.

I NM del 2 er det tradisjonelt sett blitt konkurrert i lagsprint torsdag, 5/10-kilometer fredag og 30/50-kilometer lørdag. Søndagen har vært satt av til norgescupfinalene i juniorklassene.

Tidspunktet for mesterskapet er normalt i månedskiftet mars/april og etter at verdenscupen er over. Om det i 2018 blir arrangert i forbindelse med palmehelga (24.-25. mars) eller uka etter påske (5.-8. april) har ikke A-sporten fått bekreftet.