En snurring i C-finalen ødela Bjørn Terje Heggelis sjanse for en B-finale da den andre NM-runden i rallycross ble arrangert på Gardermoen i helga.

– Sist jeg strikket var på barneskolen, men er likevel rimelig sikker på at jeg er bedre å strikke enn å kjøre bil på vått føre, oppsummerte Heggeli på Facebook etter 14.-plass i den andre NM-runden i rallycross.

Sjettebeste tid

På tørt føre gikk det derimot bedre. Av nesten 30 startende hadde han sjettebeste tid i den tredje omgangen.

– Jeg tok starten, men litt manglende motorkraft på den lange startstrekka gjorde at en sneik seg foran inn i første sving. Men andreplass i heatet og sjettebeste tid i omgangen er jeg strålende fornøyd med, sier Heggeli som etter snurringen  i C-finalen endte sist og dermed ikke klarte å ta seg til B-finale.

– Jeg er fornøyd med at jeg er med å fighter i dette selskapet. Enkelte heat var veldig bra selv om jeg ofte opplevde en maktdemonstrasjon motormessig. Jeg lå først, men på den lange strekka kunne en konkurrent omtrent blinke seg forbi og passere, sier han og legger til:

– Men alt i alt er jeg like vel fornøyd. Så får jeg heller håpe jeg takler vått føre bedre etter hvert.

Justerer demperne

Å justere demperne er viktig når føret endrer seg. Det hadde han ikke muligheten til og dette preget bilen da regnet kom

– Jeg har mye å lære når det gjelder oppsett av bil, men jeg har nå sendt bakdemperne til overhaling. Bilen er lettet noe bak siden i fjor og demperne er justert på det mykeste. Når det blir vått skulle jeg helst hatt de enda mykere noe jeg får mulighet til etter en justering og bytting av fjær, men det hjelper dessverre lite på kjøreferdigheten mine, avslutter han med et smil.