Søndag vant BUL 4-0 for tredje gang i år. Tromsø IL, med altaværingen Birgitte Mannsverk Dahle som kaptein, hadde lite å stille opp med på Alfheim stadion. Scoringer av Runa Lillegård (2), Johanne Bjørnå og et selvmål sørget for en overbevisende seier.

– Det var en bra gjennomført kamp fra vår side. Som i sesongens to første matcher styrte vi det meste og kunne fort scoret flere mål. Vi har fortsatt en del å jobbe med angrepsmessig, men jeg ser ingen grunn til å kritisere jentene etter en så solid sesongstart. Stemninga i troppen er fantastisk god og alt er lystbetont for øyeblikket, kommenterer BUL-trener Odd Inge Johansen.

I flytsonen

Han gleder seg på spillernes vegne, men vet at det fort kan snu.

– Det er slik fotballen er. Akkurat nå er vi inne i en herlig flytsone, og da er det viktig å nyte øyeblikkene. Vi vet at det kan endre seg på et øyeblikk. Da begynner man å prate om marginer. Det snakker vi ikke om nå, smiler Johansen, som har sett BUL vinne 4-0 mot Porsanger, Hesseng og Tromsø.

– Vi ønsker å fremstå som et lag som spiller offensiv fotball, og det synes jeg vi har lyktes med så langt. Samtidig har vi noen rutinerte spillere som sørger for at vi har holdt nullen i tre kamper på rad. Det er mye fokus på de mange unge, talentfulle jentene på laget, og det er vi glade for. Men det er rutinerte folk som Irene Pettersen, Ida Sønvisen Suhr, Ida Grubben, Johanne Bjørnå, Ann Solbritt Logje og Guro Bell Pedersen som er limet i laget. Deres stødige prestasjoner gjør at de unge spillerne kan utfolde seg fritt, sier BUL-sjefen.

Spennende toppoppgjør

Neste helg er det klart for toppkamp på Coop-banen. Da kommer Tromsdalen på besøk. TUIL er i likhet med BUL ubeseiret på de tre første kampene.

– Det er et oppgjør som vi gleder oss veldig til. TUIL-kampen blir på mange måter vår første skikkelige test, mener Johansen, som understreker at dette på ingen måte er noen avgjørende seriefinale.

– Serien avgjøres ikke denne helga, så det er viktig at vi ikke henger oss for mye opp i akkurat det. Det er en helt vanlig kamp, men det er klart at det blir spennende å måle krefter med et av topplagene i divisjonen. Vi har en ambisiøs spillergruppe som har satt seg klare delmål denne sesongen, og skal vi klare målsettingen er vi nødt til å vinne på lørdag.