På grunn av praksis i fysioterapi-utdanninga har ikke midtbaneterrieren Christian Reginiussen spilt de to første cuprundene mot Kirkenes og Finnsnes. Denne gangen kommer han imidlertid nordover.

– Det har vært en krevende prosess, men vi fikk ordnet han fri på fredag. Dermed kan han fly «hjem» i morgen og bli værende til søndag. Det gjør at han får med seg torsdagens cupkamp mot Glimt og søndagens seriekamp mot Skeid før han må tilbake til Trondheim, forteller Alta IF-treneren.

Sykdom i troppen

Repvik & co har ikke fått noen optimal start på sesongen. Tre tap på årets fire første seriekamper gjør at Alta IF allerede er ni poeng bak topplagene Tromsdalen og Finnsnes. Men grønntrøyene fra Troms ble i det minste ekspedert ut av cupen da de gjestet Finnmarkshallen i forrige uke, og dermed er det Alta IF som får muligheten til å måle krefter med Bodø/Glimt.

– Det er viktig for oss å få Christian Reginiussen med på de to kommende kampene. Vi er inne i en tøff periode, og han er den spillertypen vi trenger for å snu den negative trenden. Det hjelper også at han får trent med oss et par dager før Skeid kommer på besøk, forteller Repvik.

Alta IF-bossen ønsker selvsagt å stille med sitt aller sterkeste mannskap i morgen. Men selv om Reginiussen er på plass er det slett ikke sikkert at han får mulighet til det.

– Vi har hatt litt sykdom i troppen de siste dagene. Vegard Braaten trente ikke i går, og skal også stå over dagens økt. Men vi håper at han i hvert fall kan ta plass på innbytterbenken på torsdag. I tillegg har Mads Frede Hansen og Andreas Markussen slitt med sår hals, rennende nese og antydninger til feber.

Fem strake serietap

Etter en grei start på sesongen har Bodø/Glimt slitt voldsomt i Tippeligaen den siste tida. Aasmund Bjørkans mannskap har slått Fløya og Mo komfortabelt i de to første cuprundene, men i serien står de oppført med fem strake tap. Sist mandag tapte de 0-2 hjemme mot Sarpsborg.

– Jeg synes Bodø/Glimt var skremmende dårlige i den siste kampen, sa Altapostens tidligere sportsleder Frank Halvorsen da han ble intervjuet på Radio Alta i morges.

Tidligere Alta IF-trener Aasmund Bjørkan var ikke like negativ.

– Vi har slitt den siste tiden, men er fortsatt blant de lagene som scorer mest. Vi har troen på en opptur når vi møter Alta i morgen. Cupen er viktig for oss, så vi stiller med vårt absolutt beste mannskap, kommenterte Bjørkan.

– Vi har sett en del på Glimts styrker og svakheter. Det er et klassisk 4-3-3-lag som har sin store styrke i kontringsspillet. Det må vi ta hensyn til. Men de har i likhet med oss hatt sine problemer innledningsvis, og vi har funnet noen svakheter vi håper å kunne utnytte til fulle. Jeg tror det blir en veldig åpen og spennende match, der Bodø/Glimt må finne seg i å være store favoritter. Det er de som har presset på seg, ikke vi, fastslår Rune Repvik.

Vil ha større intensitet

Det er spesielt én ting Alta-treneren vil se av laget sitt når torsdagens kamp blåses i gang.

– Vi er selvsagt ikke fornøyd med poengfangsten, men det er ikke det som irriterer meg mest. For meg er det halvhjertede presset på ballfører og mangelen på intensitet den aller største skuffelsen. Den aggressive spillestilen med høyt press og voldsom løpsvilje har kjennetegnet oss i årevis, spesielt på hjemmebane. Det var ekkelt å møte oss. Det er dette vi må finne tilbake til. Jeg forventer at guttene tar tak i dette i morgen og når Skeid gjester Finnmarkshallen, avslutter han.

PS! Ringreven Tom Nordlie ble tirsdag presentert som ny hovedtrener i Skeid. Hans første kamp som sjef blir borte mot nettopp Alta IF på søndag.

Torsdagens cupkamp streames her på altaposten.no. Kampen starter klokken 18.00. Radio Alta videreformidler også cupoppgjøret med Frank Halvorsen og Øystein Esjeholm, og de starter sendingen klokken 17.15. Radiogutta hører du her!