Altas herrelag vant 37-27 borte mot Gravdal i sesongens siste seriekamp og vant dermed serien med tre poeng til Harstad og fem til Bodø 2 som ble for sterke i går.

– Når toppscorer Tom Harald Granshagen trengte litt hvile etter sykdom grep Jørund Flage muligheten og storspilte både forover og bakover. Brødreparet Jørund og Audun Flage sto bak tilsammen 15 scoringer, der Audun ble toppscorer med 11. I tillegg var Audun nest sist på ytterligere 12 mål, skriver Alta IF på sin Facebook-side.

Trener Øystein Eriksen var godt fornøyd med guttene og mente at det ble en fin gjennomkjøring før kvalifiseringen.

– Positivt også at de tre 16 åringene tar tak og viser at de kan bidra på herrelaget, mente han etter kampen.

Neste på programmet er opprykkskvalifisering til 1. divisjon og da gjelder det å ha alle mann klare.

Andre seier

Damelaget til Alta IF har ikke opplevd så mange topoengere denne sesongen, men i den siste kampen skulle seier nummer to for sesongen komme. De slo Bardu 13-12 på bortebane og blir dermed stående med fire poeng etter 20 kamper i 2. divisjon.

– En ordentlig slitekamp, hvor absolutt alle spillerne var med å bidra til seier. Spesielt forsvaret bør trekkes fram, høy intensitet, harde taklinger og god kommunikasjon mellom spillerne førte til at det tidvis var helt stengt bakover, skriver klubben på Facebook.

– Det har vært en tøff sesong med mye hard motstand for et helt nyoppstartet damelag, men mye positivt å hente fra kampene. De som har fulgt med fra starten har sett hvordan laget har blitt bedre og bedre kamp for kamp, og med denne utviklingen gleder vi oss til neste sesong, skriver de videre.