Det ble som ventet knalltøft for Alta Sjakklubb under andre turneringshelg i Oslo. Etter den imponerende åpningshelgen lå de på 4. plass, men de tre tapene i helga gjør at de ramler ned til niende plass. Dermed er fortsatt ikke ny kontrakt i eliteserien sikret.

Svakest på lørdag

Nøkkelkampen var kanskje matchen mot det svakeste laget på papiret, Akademisk.

– Dessverre spilte vi vår svakeste match på lørdag og tapte 2-3, opplyser lagleder Odd Erling Mikalsen.

Spillet var tidvis oppløftende. Fredag møtte de topplaget SK 1911. Her gjorde de en sterk innsats og ledet matchen lenge, en det holdt ikke helt inn.

Seks timers spill

– Vi måtte tåle et bittert tap med 2.5 - 3.5 etter nærmere seks timers spill. Peter Flermoen spilte et fint parti og vant over stormester Torbjørn Ringdal Hansen, mens Erlend Mikalsen, Matvey Galchenko, og Andre Nielsen greide remis. Vår toppspiller Benjamin Arvola utspilte sin motstander stormester Frode Elsness – og det gikk mot en sensasjonell altaseier. Men i tidsnøden raknet det dessverre for Arvola og favorittene fra Oslo vant en knepen seier, forteller Mikalsen.

Bare nesten mot Asker

Søndag greide de nesten å reise seg mot Asker, men igjen ble det et knepent tap 2.5 - 3.5 mot et sterkt lag. Peter Flermoen ble dagens helt og vant i stor stil over eks. sjakkpresident Jøran Jansson, mens Erlend Mikalsen, Benjamin Arvola og Matvey Galchenko spilte remis. Men på bord 5 og 6 greide ikke lokale helter å ta poeng, selv om både Harald Mikalsen og Aksel Brasøy spilte flotte partier.

– Skuffende resultatmessig

– Totalt sett en skuffende helg resultatmessig, men ser vi på spillet, så fikk altalaget mye skryt fra mange av spillerne. Vi ramlet riktignok fra en 4. plass til en 9. plass på resultatlista, noe som betyr nedrykksplass med knappest mulig margin. Men vi har ikke gitt opp håpet om fornyet eliteseriespill, forsikrer Odd Erling.

Neste spillehelg venter både Bergen og Stavanger, lag de kan slå.

– Vi skal beholde plassen, er den klare målsettingen fra laglederen.