PL-klubb «reddet» Alta IF økonomisk

Brighton hoster opp 300.000 kroner i utdanningskompensasjon for Mathias Normann.

FIN GEVINST: Ikke bare leverte Mathias Normann en god sesong i Alta IF-trøya. Han sørget også for penger i klubbkassa.Foto: Karl Eirik Steffensen

pluss

Den unge midtbanespilleren fra Svolvær var på lån i Alta IF i 2015. Etter oppholdet i Nordlysbyen vendte Mathias Normann tilbake til Bodø/Glimt, der han leverte en strålende 2016-sesong i Glimt-drakta. Det var det mange som fikk med seg, deriblant engelske Brighton & Hove Albion, som la penger på bordet og sikret seg 21-åringens signatur.

Fikk uventet henvendelse

Klubbene som fostret opp Mathias Normann har rett til utdanningskompensasjon. Men ettersom Alta IF bare har hatt stortalentet på lån, var det ikke gitt at klubben kom til å merke noe særlig til denne kompensasjonen fra Premier League-klubben.

– FIFAs regelverk er ikke tydelig når det er snakk om lånespillere. Heldigvis dukket det opp noen som har peiling på dette, og det er vi veldig glade for, sier midlertidig leder i Alta IFs fotballgruppe, Tron Møller Natland.

Klubben ble nemlig kontaktet av et advokatfirma som har kjørt flere slike saker. Og i begynnelsen av desember fikk Alta IF en svært hyggelig telefon.

– Advokatfirmaet ønsket å kjøre saken, og tok kun betalt hvis vi vant. Vi var veldig usikre på om de ville lykkes, men siden vi ikke hadde noe å tape var det bare å gi grønt lys. I desember fikk vi beskjed om at Brighton hadde godkjent betalingen. Det var en svært positiv overraskelse, forteller han.

Viktig bidrag

Han legger ikke skjul på at det smakte godt med et stort økonomisk bidrag helt på tampen av året. Etter det A-sporten kjenner til er det snakk om rundt 300.000 kroner etter at advokatfirmaet har fått sin del av kaka.

– Det koster mye penger å ha to lag i nasjonalt seriespill. I 2017 hadde vi herrelag i PostNord-ligaen og rekruttlag i Norsk Tipping-ligaen, og det merket vi godt på slutten av året. Så utdanningskompensasjonen for Mathias Normann kom veldig godt med. Det berget på mange måter budsjettet for 2017-sesongen, kommenterer en meget godt fornøyd Tron Møller Natland.