I et brev til kommunalleder for oppvekst forteller rektor Anne-Britt Eilertsen om skolens brakkerigg som mangler utstyr. Hun lister opp mangler i elevgarderoben, arbeidspulter med låsbare skap til lærerne, solskjerming, skrivere til både lærere og elever, uegnet bord på grupperom, med mer.

Lærere og elever har hatt stor tålmodighet og ventet lenge på at nødvendig utstyr skulle komme på plass, skriver Eilertsen i brevet. Nå er tålmodigheten slutt. Elevene sier det påvirker deres skolemiljø.

– Elevene klager mye på garderobene. Der er det ikke hyller til å legge fra seg verken luer, votter eller sko. Det skaper også problemer for renholdet, sier Eilertsen til Altaposten.

I dag er det ingen hyller i garderoben, kun en knagg til å henge jakken på. Helt uegnet som garderobe for elever i barneskolen, påpeker rektoren.

Brevet er sendt i november. Eilertsen sier hun venter på svar fra kommunen.

– Jeg forventer vel egentlig at kommunen ordner opp i dette.

Brakkeriggen ble satt opp i forbindelse med oppstarten av skoleåret fordi det er fullt i skolebygget.

Merkostnader går utover skolemiljøet

Da brakkeriggen skulle settes opp, ble den flyttet fra opprinnelig sted fordi den kom i konflikt med fotballbanen. Her hadde det allerede stått en brakke som hadde både vann og kloakk. Skolens brakke ble flyttet opp i skogen og det måtte graves klart til vann og kloakk. Det kostet 400.000 kroner. Denne kostnaden er årsaken til at inventaret ikke kan kjøpes, har skolen fått beskjed om. Eilertsen er ikke fornøyd.

– Vi har tatt utgangspunkt i brakkene som er på Komsa skole og mener at det bør være likt inventar på alle skolene i Alta.

Ifølge Eilertsen hadde de befaring sammen med en representant fra kommunen i begynnelsen av skoleåret. Da ble de lovet at alt inventar skulle komme på plass. Så har de i ettertid fått beskjed om at merkostnadene ved flyttingen har gjort at det ikke er mer penger igjen.

– På skolen mener vi at merkostnader ved flyttingen ikke kan gå direkte utover arbeidsmiljøet til lærerne og elever, ved at brakka ikke blir utstyrt godt nok til skoledrift, skriver Eilertsen i brevet til kommunen.

Hos kommunen svarer skolefagansvarlig Tove Knudsen at de har vært på befaring og er i dialog med Eilertsen. De er innstilt på å imøtekomme skolen på de viktigste punktene.

Utfordringer

– Utfordringen er at det er stor vekst i Saga. Vi forventer at skolen er for liten allerede om et par år. Det betyr at vi ikke ønsker å gjøre for store investeringer i en brakkerigg som er midlertidig. Vi ser på løsninger som skal være mer permanent.

Knudsen sier videre at de vil gi skolen både pulter, stoler og skrivere til lærere og elever. Og garderoben får en løsning.

– Vi har foreslått innkjøp av bokser til å ha yttertøy i. Disse boksene skal i hyllene som allerede er der. Det er garderobene til mellomtrinnet det gjelder og vi vil tilpasse det etter deres behov.

FORVENTER LØSNING: Anne-Britt Eilertsen forventer en løsning på situasjonen. Brakkene som elever og lærere bruker hver dag, mangle inventar som hun mener må være på plass. Foto: Kita Eilertsen