Lokalradioredaktøren i Kautokeino er en offensiv nyhetsformidler, som ikke lar seg dupere av at nasjonale aktører forlater FM-nettet.

Nils Martin Kristensen, som har konsesjon for å sende nærradio på FM-nettet i Kautokeino, søker nå konsesjon for større jaktmarker.

Dekker vestvidda

For på grensa mellom Kautokeino og Nordreisa,der NRK slukker FM og innfører DAB fra i dag, som ikke har dekning, har Kristensen tenkt å utføre beredskapsoppdraget han har.

– Senderen på Rassegalvarre, som har vært i konflikt med kraftforsyningen og derfor ikke fungert optimalt, den får snart frie forhold på fjelltoppen. Dermed er vestvidda , som ikke får inn DAB, dekket av våre sendinger. Altså vil de områdene i Nord-Troms som mister all radiodekning når NRK slukker sitt FM-nett, kunne få nyheter og værmeldinger fra vårt studio, sier Kristensen.

Signalene vil nå lenger ut, fordi det blir en sterkere sender der.

– Når den er oppe og sender radiosignaler igjen, vil det være dekning for våre sendinger til langt nord for Suolovuopmi. Og når NRK slukker sitt FM-nett, så setter vi i gang sendingene av BBC World Radio, noe vi synes er viktig å starte med, sier FM-tilhenger i særklasse, Nils Martin Kristensen.

Flere planer

Han forteller at lokalradioen skal søke tiltalelse til å sette opp en FM-sender til i bygda Avzi, som gjør at de vil nå betydelig mye bedre ut i kommunen.

–  Sammen med radio DSF i Karasjok skal vi få på plass en sender på Iskuras og vi skal sammen med dem også søke konsesjon for å sette opp FM-sender i Tana. Vi er beredskapsradio og vi tar det ansvaret på største alvor, sier GLR-redaktøren.