Direktør Tor Sara og IT-ansvarlig Stefan Skorpen har kjørt rundt i Alta for å sjekke at innbyggerne faktisk får inn Radio Alta når de søker det opp på DAB-radioen. Og i følge Skorpen fungerer det vel så bra som FM.

– Vi har kjørt fra ytterst oppe i Tverrelvdalen, Eibydalen, Bollo og til Toften. Og det viser seg at vi har veldig god dekning på DAB.

Direktøren er fornøyd med å ha alt på plass i dag. I morgen forlater NRK Finnmark og Troms FM-nettet og går over til DAB. Da er det viktig for lokalradioen å være klar.

– Vi er veldig fornøyd med at vi er i gang allerede i dag. Så i morgen tidlig kan folk søke opp Radio Alta og få med seg sendingen vår fra 09.00 til 11.00, sier Sara

PÅ TRE PLATTFORMER: Nå kan du få med deg Martin Hovden (t.h), Even Marthinsen og Stian Sætermo både på FM, DAB og nettradio. Foto: Astrid Krogh

Den siste tiden har det vært gjort en god del arbeid med å få Radio Alta over på DAB. En ekstern konsulent har gjort det meste av jobben, og har installert både på Komsa, der senderen står, og inne i studioet på Mediehuset Altaposten. Sist fredag ble systemet slått på, men det er først i dag at alt er i orden.

– Vi har hatt noen utfordringer med strømmen i helgen. Men det har vi nå fått ordnet opp i nå. Og på sikt kan vi sende ut med enda større effekt, men nå i starten sender vi ut med 400 watt, sier Skorpen.

Hvis du vil høre Radio Alta på din DAB radio er det bare å trykke på søk. Da skal Radio Alta dukke opp på lista over radiokanaler.