Fra 1. januar blir det opprykk fra stillingen som distriktssjef i Finnmark til viseadministrerende direktør.  Altaværingen Per Ivar Rasmussen skal samarbeide tett med den nye administrerende direktøren Gro Skaar Knutsen, men skal fortsatt ha sete i Alta.

– Jeg er veldig glad for denne tilliten, samtidig som jeg velger å se på dette som en anerkjennelse av det arbeidet vi har fått til i Alta og Finnmark. sier Per Ivar til Altaposten.

Peab Bjørn Bygg har de siste årene bygd seg kraftig opp med 51 ansatte i Finnmark, derav 39 tilknyttet avdelingen i Alta.

– Det skjer svært mye både i Alta og Finnmark. Jeg har og har hatt veldig dyktige medarbeidere og rekrutteringen har ikke vært noe problem i entreprenør-byen Alta, påpeker Rasmussen.

Han ser ingen problemer med å ha base i Alta.

– Det skal ikke by på praktiske problemer, både på grunn av den digitale kontakten og gode flyforbindelser til Tromsø, sier han.

Det er heller ikke noe i veien med framtidsutsiktene.

− Vi ser potensial i markedet. Vi er engasjert i samfunnsutviklingen og ønsker å være en viktig samfunnsbygger i fylket, sier Per Ivar.

Peab Bjørn er i ferd med å avslutte eneboligprosjektet i Breverud, der 29 boliger er reist. De har oppdrag i Storsvingen i Hammerfest og har et prosjekt for Forsvaret i Vardø. I tillegg til prosjektet Utsikten i Alta sentrum, er det naturligvis Alta omsorgssenter som blir det store løftet – et prosjekt med anslagsvis 900 millioner kroner i totale kostnader.

Rasmussen tok ingeniørutdanning i Porsgrunn, og sivilingeniørutdanning ved NTH i Trondheim. Etter noen år som rådgivende ingeniør byggteknikk i Rambøll i Oslo, jobbet han en stund som rådgivende ingeniør og avdelingsleder bygg hos Paulsen RI i Alta. Han begynte i Bjørn Bygg i 2006, og ble ansatt som distriktssjef i 2007. Ti år etter er det klart for opprykk.

Arild Nygård går av som direktør i selskapet, men blir ikke arbeidsledig.

− Jeg er svært glad for at Gro og Per Ivar har tatt utfordringen med å lede Bjørn Bygg og Peab sin nordligste region. Gro har ledet virksomheten i Tromsø med gode resultater. Per Ivar har satt Bjørn Bygg og Peab på kartet i Finnmark, og sammen vil disse to utgjøre et godt team med stort fokus på bedriftens ansatte, egne håndverkere og en sterk satsning på lærlinger, sier Arild Østgård i en pressemelding.