I et brev til Finnmark fylkeskommune forteller ordfører Johan Vasara om prosjektet som kommunen har jobbet med en stund. De vil utrede muligheten for å gjenåpne flyplassen, et prosjekt de kaller  «low-cost» landingsstripe. Altaposten har tidligere skrever om at Ola Giæver i FlyViking har engasjert seg for prosjektet.

Nå jobber de med å sette sammen en arbeidsgruppe, som skal levere sitt resutat i juni 2019

Grunnen til at Vasara sender brev til fylkeskommunen er fordi de ønsker en representant fra fylkeshold, med i arbeidsgruppa.

Vil ha fagfolk med

En som allerede har takket ja, er FlyViking gründer Ola Giæver. Og sammen med Giæver er også:

Olav Tronrud, Tronrud engineering og Eggemoen/Hønefoss

Ole Steinar Østlyngen, gründer og tidligere medeier Arctic Air AS

Johan Vasara

Kent Valio, rådmann i Kautokeino kommune

Kommunen venter også svar fra Avinor.

Kostnadseffektivt

Ordførern skriver videre i brevet at de er klar over de økonomiske rammene til Avinor. Derfor ønsker de å utforske nye og billigere måter å drifte flyvirksomhet på. Derfor skal arbeidsgruppen se på alternativ organisering, driftsmodeller etter «low-cost» standarder, og hvis mulig se på helt andre flytyper enn det kortbanenettet serves av i dag.

Slik ønsker de at prosjektet ved Kautokeino lufthavn også kan være et prøveprosjekt for Avinor og regionalpolitiske myndigheter.

Målsettingen er ikke nødvendigvis ordinært ruteflytilbud, men å etablere en landingsstripe med mulighet for å ta ned og sende opp fly, skriver Vasara.