Den er høyt engasjement internt i Arbeiderpartiet når det gjelder lokalisering av sentrumsskolen. Altaposten mottar daglig innspill fra medlemmer som har engasjement for ulike skoler i Alta. En av disse er Bente Haug.

– Det stod her om dagen i Altaposten at vedtaket på medlemsmøtet om å gå inn for å lokalisere sentrumsskolen til Bossekop var enstemmig. Vedtaket til medlemsmøtet var ikke enstemmig, og jeg var forslagsstiller for at vi skulle gå videre med to tomtevalg, Bossekop og Komsa. I forslaget lå det inne at begge alternativene skulle utredes, og at saken endelig skulle avgjøres først i juni 2018, forteller Haug.

Dette forslaget fikk kun fire stemmer mot 19 som stemte for styrets vedtak om at den nye sentrumsskolen skulle bygges på dagens skoletomt i Bossekop. I styret var stemmetallet 8-2 for Bossekop.

– Jeg er derfor godt fornøyd med kommunestyrets vedtak – uansett hvem som har æren for det. Samtidig mener jeg det bør benyttes eksterne aktører for å utrede alternativene og handlingsrommet Alta kommune har, med særlig vekt på kostnadene.

Haug peker på at dersom en ender opp med en konklusjon om å beholde dagens skoler, må både Bossekop og Komsa renoveres for betydelige summer.

– Det kan også gjelde andre skoler. Det betyr at om en tar skole på alvor i Alta, må det utarbeides en langsiktig handlingsplan for opprusting av skolene. Planen må prioritere opprusting/renovering av skoler i budsjettene framover. Det siste bør gjøres uavhengig om det bygges en ny stor skole i sentrum, men bør inngå som en del av grunnlaget kommunestyret skal fatte sin endelige beslutning på. Kort sagt: hvilke langsiktige konsekvenser vil beslutningen i kommunestyret få – uansett hva vedtaket blir.