Han håper at folk i Alta forstår viktigheten av vedtakene i styret i Finnmark Arbeiderparti om å videreføre VargsundXpressen med to rotasjoner, og bygge nye kombibåtkai i Bukta.

– Jeg har hatt vondt av den vanskelige situasjonen Ap-gruppa satte Geir Ove Bakken i da fylkestinget behandlet forslaget om å gjøre VargsundXpressen permanent med to avganger. Og ikke minst da Ap ikke ville være med å bygge kombibåtkai i Bukta. Geir Ove har jobbet knallhardt for å komme i mål med begge sakene, og ble nærmest ydmyket i siste fylkestingsmøte ved å måtte stemme mot eget forslag i kombikaisaken. Derfor er Geir Ove alt for beskjeden når han ikke vil innrømme at det også er en personlig seier for han. Geir Ove fortjener all ros som nå kommer, sier Berg.

Tett samarbeid

Han og Bakken har hatt et tett samarbeid som henholdsvis nestleder og leder i hovedutvalget for samferdsel. De har forsøkt å finne gode samarbeidselsløsninger i Vest-Finnmark, inkludert kombibåtkai i Bukta og en videreføring av VargsundXpressen på minimum dagens nivå. Det har kostet for dem begge. Berg har i likhet med Bakken blitt utsatt for sviende kritikk fra sine partifeller i Hammerfest, men har ikke bøyd av.

– Jeg vet ikke hva som har skjedd i styret i Finnmark Ap, men Geir Ove har opplagt gjort en meget god jobb her, både under og før møtet. At han har fått flertall i begge de omtalte sakene er veldig gledelig, men enda mer overraskende sett ut fra den debatten vi har registrert i Finnmark Ap. Men jeg velger å se det positivt og berømme styret i Finnmark Ap for å ha brukt både fornuft og godt politisk skjønn. Jeg gleder meg til å stemme sammen med Finnmark Ap når sakene kommer opp til endelig behandling i fylkestinget i neste måned, klargjør Tommy Berg.

Julaften

Han er svært glad for at både VargsundXpressen og kombibåtkaia, som etter signalene vil gi distriktsbefolkningen en helt ny samferdselshverdag, i realiteten er avgjort.

BRA JOBBET: Tommy Berg gir ros til Geir Ove Bakken for å ha klart kunststykket å snu Finnmark Ap til å si ja til to viktige Alta-saker. Foto: Jarle Mjøen

– Julaften fra flyttet fra 24. desember til 22. novemer. Denne nyheten er en god julegave til både meg og befolkningen. Kanskje er også vedtakene i Finnmark Ap et signal om at man vil vurdere sak, og ikke på refleksen stemme mot fordi det gavner Alta.