Drømmer om junior-VM

Jørgen Oliver Strøm (17) var ikke langt bak de beste i NM.

I GANG: Alta IFs talentfulle 17-åring Jørgen Oliver Strøm innledet kombinertsesongen på Beitostølen.Foto: Svein Halvor Moe

pluss

– Jeg har gjort en god treningsjobb og er spent på hva denne sesongen vil bringe, sier Jørgen Oliver Strøm.

Har fortsatt god tid

Altaværingen er en av få i fylket som satser på kombinert. 17-åringen går på Wang Toppidrett i Oslo og er en del av Kollenhopp. Strøm har fått tysk trener og har en god treningshverdag. Han får god oppfølging både i skoletiden og kveldstid. Jørgen Oliver, som er inne i sin andre sesong på juniornivå, er også med på juniorlandslaget. Det innebærer at han har tilgang på mye ekspertise.

– Jeg håper å prestere bra nok til å få representere Norge under junior-VM i Sveits. Det er ingen krise om jeg ikke kommer med ettersom jeg holder junioralder i to sesonger til. I løpet av juniorkarrieren har jeg forhåpninger om at det skal bli en eller flere junior-VM-starter. Men det er ikke noe jeg går rundt og tenker på til daglig. Fokuset mitt er å gjøre en bra treningsjobb, sier Strøm.

Høyere toppnivå

Det har han gjort over tid. Alta IF-utøveren har fått gjennomført de fleste øktene han har lagt opp til i sommer og høst, og testene viser at han har et høyere toppnivå enn det som var tilfelle for ett år siden. I sommer-NM var det bare to av juniorene og seniorene som hoppet bedre enn den unge altaværingen. Jørgen Oliver var ikke like god i hoppbakken under norgesmesterskapet.

– Jeg kunne helt klart ha gjort det bedre resultatmessig i helga, dersom jeg hadde prøvd å prikke inn en toppform. Men jeg har frem til nå prioritert å trene mye fremfor å toppe formen. Det handler om å legge et best mulig treningsgrunnlag for resten av vinteren. Norgescuprennene i desember blir langt viktigere for oss enn det NM på Beitostølen var, sier Strøm.

Altaværingen endte på 25. plass lørdag (5 km.) og 22. plass søndag (10 km.)

Formtopp rundt juletider

Det er to rennhelger både før og etter jul som blir avgjørende for hvem som får representere Norge i juniorverdensmesterskapet. Jørgen Oliver innrømmer at det er en motivasjonsfaktor å tenke på at han er en av dem som har kapasitet og potensial til å blande seg inn i den diskusjonen. I fjor var han i best form i starten av sesongen.

– Jeg har lagt et litt annet løp i år med tanke på at jeg ønsker å prestere som best fra nyttår og fremover. Det er da de viktigste rennene kommer. Derfor håper jeg at den første formtoppen kommer rundt juletider, sier han, som også kan være aktuell for COC-cupen dersom han presterer. Det er en slags World Cup B som er forbeholdt de beste.

– Hvordan er programmet ditt de neste ukene?

– Det er knappe tre uker til neste renn. Jeg tar sikte på å få trent bra inn mot norgescupstarten, sier han som trives i Oslo.

2000-modellen som rangerte femteplassen i teamsprinten i NM sammen med Håvard Klementsen, som sin beste prestasjon sist vinter. Han syntes det var utrolig artig å få mulighet til å konkurrere sammen med den olympiske mesteren.